Jis mano, kad rusų kalba kaip antra oficialioji turėtų būti įteisinta ir Klaipėdoje. Jeigu gyvenimas rusams Lietuvoje nepagerės, anot V. Titovo, galime sulaukti neramumų kaip Ukrainoje.

Viačeslavas Titovas
„Mes, rusai, Klaipėdos gyventojai, – tokie patys piliečiai kaip lietuviai, mes neturim būti antrarūšiai žmonės. Čia neįmanoma gyventi, jeigu dar porą metų taip gyvensime, čia tikrai bus kaip Ukrainoje, piliečių karas“, – „Lietuvos ryto“ televizijai aiškino Klaipėdos tarybos ir Lietuvos rusų sąjungos narys V. Titovas.

Rusakalbiai klaipėdiečiai siūlymus rusų kalbą paskelbti antra oficialia vertina nevienodai. Dauguma sako, kad jaučiasi prastai, nes valdiškose įstaigose rusų kalba negali pildyti dokumentų.

Skirtingoms rusų partijoms Seime atstovaujančios politikės rusakalbių padėties nelinkusios dramatizuoti. Jų teigimu, Lietuvos rusakalbiai negali taip skųstis kaip Latvijos ar Estijos, kur net pilietybę turi ne visi.

Už nacionalinį saugumą atsakingi parlamentarai svarsto, jog reaguoti į Rusijos pareiškimus privalo visos Baltijos valstybės, kad tai vieną dieną netaptų pretekstu pradėti agresiją.