Aktorė Jurgita Jurkutė, dirbusi su V. Šapranausku televizijoje daug metų ir vedusi su juo muzikos bei šokių projektus, negalėjo patikėti: „Prašau, pasakykite, kad tai, ką išgirdau, yra melas.“

Laidų prodiuseris Saulius Urbonavičius-Samas sakė, kad su V.Šapranausku paskutinį kartą bendravo savaitgalį. Vyrai pašnekėjo apie būsimus televizijos projektus, planus vasarai.

„Pirmadienį bandžiau jam prisiskambinti ir šiandien dar skambinau ryte, bet deja... Mums teko ne kartą nuoširdžiai kalbėtis, ne kartą bandžiau jam padėti kuo galiu. Jis jautėsi labai vienišas. Iš tikrųjų jis buvo nepakeliamai vienišas žmogus. Manau, kad tai jį ir nužudė. Jis ne kartą buvo prisipažinęs, kad neturi draugų“, - sakė S.Urbonavičius.

„Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai“ aktorius Arūnas Sakalauskas sakė, kad V.Šapranauskas labai daug dirbdavo, tiesiog sekino save ir pripažįsta, kad jis tikrai jautėsi labai vienišas.

„Bet vienišas jis buvo kitame lygyje. Žinomumas, populiarumas taip pat suteikia daug vienišumo. Nebežinai, kas yra draugai, kas ne draugai. Manau, kad jis turėjo daug draugų, bet tokių pseudo draugų.

Jį kankino būties problemos. Jis suvokė savo problemą (priklausomybę nuo alkoholio - DELFI past.). Jis suvokė ir kitą dalyką, kad laikas bėga ir kad televizija turi tam tikras ribas. Arba reikia keisti kokybę jam pačiam, ta prasme, būti kitokiose laidose, arba dar kažką daryti. Jį, mano supratimu, nelabai tenkino tai, ką jis pastaruoju metu darė televizijoje.

Jis buvo vienas talentingiausių lietuvių aktorių. Teatre jis būtų kalnus nuvertęs, bet buvo priverstas vaidinti zuikį televizijoje. Jis „Ferari“ buvo, o jam reikėjo važinėti vaikišku dviratuku. Žinoma, jis tai darė sąmoningai, iš kažko gyventi juk reikia. Ir jis tai darė gerai, „nechaltūrindavo“. Iš to atsirasdavo ir jo sarkazmas, jis mokėdavo ir iš savęs pasijuokti“, - pasakojo A.Sakalauskas.

Drauge su V. Šapranausku televizijos projekte „Chorų karai“ dirbęs Mindaugas Stasiulis DELFI prisipažino, kad jam tokia tema kalbėti yra labai sunku.

„Aš nemanau, kad tai yra buitinis sprendimas, kad ir kaip sunku bebūtų. Jis buvo per daug talentingas, sudėtingas ir įdomus žmogus su galinga fantazija, kad viskas būtų taip paprastai. Paskutiniu metu, kai buvome susitikę „Chorų karuose“, jis buvo po visų ligų, plaučių uždegimų, buvo pilnas sveikos ironijos. Dėl to yra dar keisčiau tai girdėti. Aš negaliu to suvokti, nes šį sekmadienį daug kalbėjome ir kalbėjome apie naują laidą „Chorų karų“ laidą.“

Aktorius ir televizijos laidų vedėjas V. Šapranauskas, anot M. Stasiulio, buvo labai dramatiškas žmogus. Teatras ir gyvenimas jam nebeturėjo jokių ribų. „Jo sveikas požiūris ir ironija į gyvenimą neturėjo sienų ir ribų. Tai eilinį kartą parodo aktoriaus tragizmą. Tačiau ne tai aš norėčiau Šaprui pasakyti, - sunkiai sulaikydamas ašaras sakinius dėliojo M. Stasiulis. - Jis buvo vienas iš svarbiausių žmonių Lietuvoje. Jis pasielgė tragiškai teatrališkai dramatiškai. Blogiausia tai ieškoti pretekstų, kodėl jis tai padarė. Tai nėra buitinė meilė. Per savo šlovingą ir didingą karjerą kiek sukūrė vaidmenų, išgyveno sudėtingų situacijų, vieną dieną paėmė ir susprogo. Nes vienas žmogus negali tiek panešti ir padaryti. Tai buvo perpildytas indas.“

TV3 televizijos laidų vedėja Agnė Grigaliūnienė šią netektį išgyvena labai skaudžiai. Agnė ir V. Šapranauskas buvo geri bičiuliai, kolegos. Ši skaudi naujiena iš A. Grigaliūnienės atėmė amą, ji vos galėjo rinkti žodžius.
Agnė Armoškaitė-Grigaliūnienė

„Dar paskutines Velykas švenčiau kartu su juo. Darėme mes jam jas ligoninėje. Smagiai šnekučiavomės pas jį ligoninėje per juokus, kad jam reikia susitvarkyti gyvenimą, kad jam reikia gyventi ir linksminti Lietuvos tautą. Ir ne tik. Buvome geri bičiuliai, visuomet jutau, kad tame žmoguje yra ir komedija, ir tragedija vienu metu. Matyt, tragedijos buvo daugiau“, – DELFI susijaudinusi kalbėjo A. Grigaliūnienė.

A.Vėberis: sėdžiu dabar netekęs amo...

„Šaprai... Praradom puikų aktorių, žmogų ir laidų vedėją...“, – rašė grupės „Pikaso“ narys Haroldas Šklėrius.

„Vytautas Šapranauskas... Geniali asmenybė ir didis žmogus, paliksiantis ryškų spaudą teatro kultūroje“, – priblokšta dainininkė Valerija Iljinaitė.

„Sėdžiu dabar netekęs amo... Nuoširdi užuojauta“, – šiurpios žinios priblokštas Aras Vėberis.

Aidas Puklevičius gedėjo „Facebook“: „R.I.P. Šaprai. Linkiu, kad keldamasis per Stiksą, Letą ar kokią kitą Anapilio upę dar pagautum pačią didžiausią savo gyvenimo žuvį.“

V.Juozapaitis: čia jau komentuoti nėra ką

Iš gyvenimo pasitraukusio aktoriaus gedi ir scenos kolegos. Operos solistas Vytautas Juozapaitis prisipažino, kad jam be galo gaila ir skaudu, kad talengingas šalies žmogus pasirinko tokią išeitį.

„Čia jau komentuoti nėra ką. Užuojauta artimiesiems“, - sakė V. Juozapaitis.

Filmo, kuriame vieną paskutinių savo vaidmenų atliko V.Šapranauskas, komanda taip pat buvo problošta.

„Filmo REDIRECTED kūrybinė komanda šokiruota, kaip ir visa Lietuva – liūdime dėl mūsų kolegos Vytauto Šapranausko. Deja, mūsų filme šis puikus aktorius bus suvaidinęs vieną paskutinių savo vaidmenų. Norime pareikšti gilią užuojautą Vytauto artimiesiems, draugams ir kolegoms – Lietuva neteko puikaus aktoriaus ir asmenybės. Ilsėkis ramybėje, Vytautai...,“ - rašoma „Facebook“ profilyje.

TV3: tai didžiulė netektis visai Lietuvai

„Labai mylėjome ir gerbėme Vytautą, visada palaikėme ir rėmėme šį talentingą menininką. Nepaprastai liūdną dieną reiškiame nuoširdžią užuojautą mūsų kolegos Vytauto Šapranausko artimiesiems ir bendražygiams. Tai didžiulė netektis visai Lietuvai. Kol kas sunku susitaikyti su mintimi, kad šio žmogaus nebėra“, – sako TV3 televizijos generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė.

J.Smoriginas: Lietuva neteko vieno iš didžiausių per visą dviejų nepriklausomybių istoriją aktoriaus

Televizijos projektuose išpopuliarėjęs ir kartu su V. Šapranausku dirbęs choreografas Jurijus Smoriginas „Lietuvos ryto“ televizijai sakė:

„Lietuva neteko vieno iš didžiausių per visą dviejų nepriklausomybių istoriją aktoriaus. Man niekas neįrodys, kad ar taip, ar kitaip buvo. Tai buvo reto talento, net ne vieno talento žmogus. Tokio muzikalaus, su tokia gera atmintimi, tokio plastiško ir komunikabilaus... – aš galėčiau visą puslapį išvardinti.
Jurijus Smoriginas

Prisiminti vien tai, kad su juo dirbau, – man didžiausia laimė. Jo kolegialumas buvo fantastiškas – tai žmogus, kuris groja su tavimi keturiomis rankomis, ir tu visiškai nejauti, kad esi baigęs baletą, o jis aktorinį meną. Galiu tik pasakyti... (atsidūsta) Baisu išgirsti tokią žinią. Tai yra kraupu tiesiog. Baisu.“

V. Cololo: su Vytautu planavome naują laidą

Aktorius Vitalijui Cololo, išgirdęs žinią apie V. Šapranausko pasitraukimą iš gyvenimo, sunkiai galėjo patikėti, kad tai tiesa. „Vat čia tai naujiena... Dar vakar šnekėjau su Vytauto sūnumi. Susitikau jį automobilių plovykloje, paklausiau apie tėvą, pasakiau, kad labai į jį panašus. Dar pagalvojau, kad Vyto seniai nemačiau...“, - DELFI kalbėjo aktorius.

„Vytautą atsimenu kaip sveiką, gražų ir ypatingai jauną žmogų. Metams bėgant jis visai nesikeitė. Su juo pradėjau dirbti televizijoje. Filmavomės laidose „Tegyvuoja karalius“, „Puikusis šou“. Dirbome kartu aštuonerius metus, vasarą vaidinome režisieriaus Emilio Vėlyvio filme. Jis buvo vienas iš pirmųjų žmonių, kuris mane mokė televizijos šou verslo taisyklių. Mūsų keliai labai dažnai susikirsdavo. Kuomet sužinodavau naują anekdotą, visuomet paskambindavau Vytautui ir juo pasidalindavau. Jei tarp televizijų yra konkurencija, tarp mūsų jos niekada nebūdavo. Turėjome planų padaryti kada nors vieną gerą humoro laidą... Jis buvo Lietuvoje savo srities profesionalas, pats geriausias“, -DELFI kalbėjo V. Cololo.

„Kaip gaila tokios talentingos, charizmatiškos asmenybės. Mano galva, V. Šapranauskas buvo tikras eruditas, vienas geriausių humoristų. Jausmas lyg netektis kažko savo. Užuojauta artimiesiems“, socialiniame tinkle rašė šokėja Eglė Straleckaitė, ne vieną sezoną dalyvavusi TV3 šokių projektuose, kuriuos vedė V. Šapranauskas.

„Netekome didžio žmogaus“

„Netekome didžio žmogaus. Užuojauta šeimynai“, – „Facebooke“ rašė Vaidas Baumila.

„Negaliu patikėti. Tiesiog nuostabus žmogus. Nuoširdi užuojauta šeimai ir artimiesiems“, – užuojautą šeimai pareiškė dainininkė Diana Dargienė.

„Nuoširdi užuojauta Vytauto Šapranausko artimiesiems. RIP (amžiną atilsį – liet.), Maestro“, – rašė humoristas Justinas Jankevičius.

O.Pikul: nepatikėjau tol, kol neperskaičiau žinutės DELFI

Oksana Pikul
Savo karjerą pramogų pasaulyje Oksana Pikul pradėjo mokydamasi iš vieno profesionaliausių šalies aktorių V. Šapranausko. Ji padėjo garsiam aktoriui vesti laidą „Puikusis šou“.

„Su juo susipažinau prieš aštuonerius metus. Ir nepatikėjau tol, kol neperskaičiau žinutės DELFI. Tai iš tiesų šarmingas, nepakartojamas, įdomus žmogus, - sakė šiuo metu Rusijoje esanti O. Pikul. - Buvo be galo smagu pažinti šį žmogų. Siunčiu visiems artimiesiems ir šeimos nariams didžiulę užuojautą.“

E.Jackaitė: liūdniausia, kad žmogus nesusitvarkė, buvo labai daug sunkumų

Aktorė Eglė Jackaitė, kartu su V. Šapranausku vaidinusi keliuose spektakliuose, išreiškė didelę užuojautą aktoriaus artimiesiems.

„Žiauru... Neturiu, ką pasakyti... Liūdniausia, kad žmogus nesusitvarkė, buvo labai daug sunkumų. Labai liūdna, gaila. Tuo metu pagalvoji, kaip viskas yra trapu, laikina, pasaulis nestovi vietoje. Tik gražiausiais žodžiais galiu prisiminti šį žmogų. Tai visai Lietuvai baisi netektis. Žinoma, ne mums vertinti, tačiau tai parodo, kad Vytautas buvo nelaimingas žmogus“, - DELFI kalbėjo E. Jackaitė.

„Esi pasaulyje ne vienas, yra aplinkui labai daug žmonių, kuriems dabar skauda. Tikiu pomirtiniu gyvenimu, jis dabar viską mato, jam yra lengviau, bet kitiems jis sukelia labai daug liūdesio. Čia buvo silpnumo akimirka ir taip įvyko. Kai žmogui būna labai gerai, jam neateina minčių pasitraukti iš gyvenimo... Aš pati asmeniškai esu patyrusi daug bėdų, kai nusvyra rankos. Kadangi savo noru išėjo žmogus, tik malda gali jam padėti, nes jo siela blaškysis“, - dėstė E. Jackaitė.

Įvardinti priežasčių, kurios pastūmėjo aktorių į savižudybę, aktorė nedrįso:

„Nebuvau tiek artima. Žinoma, skaičiau, girdėjau, kad aktorius nepasirodė ten ar ten. Faktas, kad nebuvo gerai. Dažniausiai tokie ypatingi, gilūs žmonės, nesusitvarkantys su savo problemomis, yra linkę atitrūkti nuo to, kas juos slegia. Ir tai dažniausiai būna alkoholis, ar dar kas, kas padeda kelioms akimirkoms nusimesti naštą. Tačiau prie to yra priprantama. Aš nesiimu vertinti, kad ten buvo alkoholis ar kokios kitos toksinės medžiagos. Vytautas buvo asmenybė, suburianti minias žiūrovų, klausytojų. Jis buvo nepakeičiamas.“