Jo teigimu, judviejų sūnus auga apsuptas meile ir dėmesiu, saugioje aplinkoje, kurios pasigestų Lietuvoje.

Vaiką pagrobė iš poliklinikos

DELFI primena, kad policijos pareigūnus vasario 24-ąją pasiekė žinia, kad iš Antakalnio poliklinikos pagrobtas vos 8 mėnesių kūdikis.

Vėliau DELFI R. Katinaitė-Lodh pasakojo, kad tik nuėjo nusiplauti rankų, tačiau grįžusi poliklinikos koridoriuje nei vaiko, nei savo vyro, kuriam kūdikį paliko saugoti, neberado.

R. Katinaitė-Lodh taip pat prasitarė, kad su K. Lodhu konfliktuoja jau metus, esą ne kartą siūlė jam išsiskirti, tačiau tai išprovokuodavo tik dar didesnius konfliktus. Moters teigimu, iki lemtingos dienos, kai jos sūnus buvo pagrobtas, jiedu jau kelis mėnesius nebegyveno kartu.

Vilniaus teismas už akių leido K. Lodhą suimti. Įtariama, kad šiuo metu jis yra užsienyje.

Sūnui negailėjo gerų žodžių

Tačiau, nepaisant to, kad yra ieškomas, susisiekti su K. Lodhu nėra sunku. DELFI žurnalistų paklaustas, kaip laikosi, vyras patikino, kad viskas tik geriau ir geriau.

„Thoras yra labai prisirišęs prie savo tėčio. Be to, jis išaugo į tikrą milžiną, yra aukštesnis už 97 proc. bendraamžių. Jis išaugo taip stipriai, nes valgo puikų maistą“, – sakė jis.

Paklaustas, ar nėra sunku vienam rūpintis vaiku, K. Lodhas aiškino, kad viskas, ko reikia – atsidavimas ir meilė.

„Aš myliu Thorą, todėl rūpintis juo man – malonumas. Kiekvieną dieną, kai jis tuštinasi, mes švenčiame, kiekvieną dieną, kai jis baigia savo pieno buteliuką, ateina laikas šokiams, kiekvieną kartą, kai jis suvalgo maistą iš savo dubenėlio, mes švenčiame“, – apie idilišką judviejų gyvenimą pasakojo vyras.

Tiesa, jis neslėpė, kad turi, kas jam padeda rūpintis vaiku, tačiau, kas tiksliai ir kaip, nedetalizavo.

„Thoras yra nuostabus kūdikis, turintis puikią asmenybę. Jis labai protingas, įžvalgus ir super mielas“, – toliau savo sūnų gyrė jis.

Su žmona sakė bendraujantis kasdien

K. Lodhas taip pat neslėpė, kad kasdien bendrauja su savo žmona vaizdo skambučiais. Savo ruožtu R. Katinaitė-Lodh komentuoti situaciją, kol vyksta tyrimas, atsisakė.

„Thorui reikia mamos. Be to, ji graži, gera moteris. Ji geriausia moteris pasaulyje, labai tyros širdies“, – tikino vyras.

Jis prasitarė norintis toliau su ja kurti santykius, vis kviečiantis ją, kaip sako jis pats, grįžti į šeimą.

„Vienintelė mano sąlyga – kad ji pripažintų, jog turi problemų ir pradėtų jas spręsti. Nereikia, kad baigtų gydymą, tiesiog pradėtų jį. Esu pasiruošęs už viską sumokėti, aš laukiu jos. Tačiau ji su šia sąlyga nesutinka. Todėl vis dirbu šia linkme, stengiuosi, po truputi, švelniai ir atsargiai“, – aiškino vyras.

Anksčiau DELFI jis pasakojo įtariantis, kad R. Katinaitė-Lodh gali sirgti pogimdyvine depresija, pasakojo apie jos esą neracionalų elgesį.

Situaciją lygino su religiniu epu

Paklaustas, kodėl, jo manymu, žmona nesutinka su jo keliamomis sąlygomis, K. Lodhas tikino, kad dėl visko kalta jo uošvienė.

„Jos mama apnuodijo jos širdį“, – aiškino jis pridurdamas, kad ši istorija jam primena aprašytą epe „Mahabharata“, kuri laikoma hinduizmo enciklopedija. Esą ten karalius Dhrithrashtra sužlugdo savo sūnų dėl savo aklų ambicijų. Šį pavyzdį jis pateikė kalbėdamas apie savo žmoną ir jos motiną.

Be to, pasak K. Lodho, su R. Katinaite-Lodh esą negalima normaliai susikalbėti. Ji, pasakojo vyras, esą kalba labai abstrakčiai.

„Ji kalba taip, tarsi kažkas mūsų pokalbius įrašinėtų“, – įtarimais dalijosi jis.

Pažėrė kritikos Lietuvai

Paklaustas, galbūt svarsto pats grįžti pas žmoną į Lietuvą, K. Lodhas tikino, kad šioje šalyje negali jaustis saugus ir abejoja, ar čia būtų saugu augti jo sūnui.

„Lietuva yra įstrigusi laike. Ši šalis visiškai skiriasi nuo JAV, kurioje ilgą laiką gyvenau. Žmonės, kultūra, teisinė ir medicinos sistema, rasizmas.

Kai DELFI publikavo mano istoriją, sekiau skaitytojų komentarus. Tai siaubinga. Žmonės vadino mano žmona k**e, sakė, kad ji vedė mane dėl pinigų, kad ras naują negrą ar musulmoną. Rasistinių komentarų buvo pilna. Tai rodo, kad Jūsų šalis neprogresuoja.

Nuvykite, pavyzdžiui, į Kaliforniją. Tai turtingiausia JAV valstija. Ir tai nėra „baltas“ miestas, žmonių stiprybė – įvairovė. Man liūdna matyti, kad rasizmas taip įsišaknijęs Lietuvoje.

Kokia būtų Thoro, skirtingų tautybių tėvų vaiko, ateitis? Ar aš turėčiau jam kasdien, grįžus iš mokyklos, valyti ašaras, nes jis sulauktų patyčių dėl savo išvaizdos? Kodėl aš turėčiau priversti jį kentėti?“, – retoriškai klausė vyras.

Kritikavo Lietuvos teisinę sistemą

Be to, pasak K. Lodhau, jam nesuprantama Lietuvos teisinė sistema.

„Nesveika, kad dėl buitinio konflikto paskelbta mano tarptautinė paieška“, – stebėjosi jis, pateikdamas nuorodas į esą jo tiesą įrodančius dokumentus – Lietuvos civilinės teisės kodekso 3.155, 3.165 ir 3.159 straipsnius.

„Aš, tikras Thoro tėtis, veikiau norėdamas išgelbėti jo gyvenimą, jo fizinę ir psichologinę sveikatą“, – akcentavo jis.

K. Lodhau taip pat vardijo, kad pagal Konstituciją, abu tėvai turi lygias teises į vaiką ir vaikas turi teisę gyventi su tėvais.

„Mes su žmona nesame išsiskyrę, iki vasario 24-osios nebuvo pateikti jokie skyrybų dokumentai, vaiko gyvenamoji vieta nebuvo nustatyta bendru sutarimu arba teismo tvarka. Taigi aš manau, kad buvau neteisėtai apkaltintas pagal baudžiamojo kodekso 156 straipsnį, kuris nurodo, kad „Tėvas, motina ar artimasis giminaitis, pagrobęs savo ar savo artimųjų mažametį vaiką iš vaikų įstaigos arba asmens, pas kurį vaikas teisėtai gyveno, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų“.

Aš manau, kad turiu visas teises būti su savo vaiku, laikausi Lietuvos Respublikos įstatymų, todėl šis kaltinimas yra neteisingas ir rasistinis“, – teigė jis.