35 metų konservatoriui pateikti įtarimai piktnaudžiavimu tarnyba siekiant asmeninės naudos, dokumentų klastojimu ir sukčiavimu.

Trečiadienį pareigūnai taip pat apklausė statybomis besiverčiančios įmonės "Leo statyba" buvusį darbų vadovą. Jam pateikti tokie patys įtarimai, o jis po apklausos išleistas. Pasak portalo, tikėtina, kad į areštinę radviliškietis nepateko, nes prisipažino.

Iki šiol areštinėje Radviliškio meras Antanas Čepononis ir Radviliškio pirminės sveikatos priežiūros centro direktoriaus pavaduotojas Aloyzas Juodis.

Ilgam už grotų atsidūrė ir Radviliškio verslininkas konservatorius Gintaras Žilėnas. Jis įtariamasis Panevėžį sukrėtusiame korupcijos skandale, kuriame minima ir parlamentaro konservatoriaus Vito Matuzo žmona Danutė.G.Žilėnas yra skandalo centre atsidūrusių žemės ūkio kooperatyvo "Dobilas" ir bendrovės "Leo statyba" bendraturtis. Medikas A.Juodis – įmonės "Leo statyba" bendrasavininkis.

Be šių asmenų, įtarimai pareikšti buvusiai įmonės "Leo statyba" direktorei konservatorei Vilmai Adomaitienei, šios bendrovės darbų vykdytojui Leonardui Šeštokui ir Radviliškio savivaldybės statybos skyriaus vyriausiajam specialistui konservatoriui Kęstučiui Čiūdarui.

Radviliškiečiai įklimpo dėl trijų viešųjų pirkimų – 0,8 mln. litų vertės tarptautinio Radviliškio ir Bauskės kultūros centrų projekto, 0,92 mln. litų kainuojančios Obelėlės gatvės rekonstrukcijos ir maždaug 0,67 mln. litų įkainotos Šaukoto Švč. Trejybės bažnyčios rekonstrukcijos.