„Sprendžiant dėl rinkimų datos, siūlau galvoti apie liepos pradžią ar net birželio pabaigą, jei pavyktų, kol dar neišsibarsčiusios savivaldybių tarybų rinkimams sudarytos rinkimų komisijos“, - per VRK posėdį antradienį sakė Z. Vaigauskas.

Jis informavo, kad iš viso kandidatuoti į merus siekia 16 parlamentarų, iš jų pusė - išrinkti vienmandatėse apygardose. Daugiamandatininkams palikus parlamentą, jų vietas užimtų po Seimo rinkimų kandidatų sąraše žemiau likę kolegos, tuo metu vienmandatėse apygardose tektų skelbti naujus rinkimus.

„Rinkimų neišvengsime“, - per posėdį sakė Z. Vaigauskas.

Apie savo ketinimus dalyvauti kovą vyksiančiuose tiesioginiuose merų rinkimuose yra pranešę nepartinai Valerijus Simulikas, Naglis Puteikis, „tvarkiečiai“ Jolita Vaickienė, Petras Gražulis, Kęstutis Bartkevičius, „darbiečiai“ Petras Narkevičius ir Audronė Pitrėnienė bei liberalas Algis Kašėta. Jie visi į parlamentą išrinkti vienmandatėse apygardose.

Kaip BNS yra sakęs VRK vadovas Z.Vaigauskas, merų rinkimus laimėję parlamentarai Seimo nario mandatų turėtų atsisakyti iki balandžio 1 dienos. Įstatymas sako, kad pakartotiniai Seimo nario rinkimai nerengiami tik tuomet, jeigu iki eilinių rinkimų liko mažiau nei metai. Eiliniai parlamento rinkimai turėtų vykti 2016 metų spalį.

Savivaldybių tarybų ir tiesioginiai merų rinkimai vyks kovo 1 dieną.