Orai dėl to gerokai skirsis. Pirmoji dienos pusė bus nepastoviai debesuota, lietus mažai tikėtinas, o vakarų, pietvakarių vėjas susilpnės iki vidutinio. Antroje dienos pusėje dangų vėl užtrauks debesų šydas, o vakarėjant, pradedant pajūriu, vėl pradės lyti. Iki vėlyvo vakaro lietaus zona apims daugelį šalies rajonų. Intensyviausiai palis šiaurės vakaruose, bet smarkaus lietaus ten neturėtų būti. Vakarėjant vėl stiprės pietvakarių vėjas, arčiau jūros gūsiai jau sieks 15–20 m/s. Oro temperatūra šiandien pakils iki 11–16 laipsnių šilumos.

Sostinėje šiandien prognozuojama gana šviesi ir sausa diena, truputį palis tik vakare. Oras dieną sušils iki 12–14 laipsnių.

Šeštadienį Lietuvą užgrius gilus ir labai aktyvus Atlanto ciklonas. Naktį jis išpils nemažai lietaus, ypač šiaurinėje šalies pusėje. Dieną jau lis protarpiais, vyraus nedideli ir vidutinio intensyvumo lietūs. Būdingiausias šio ciklono bruožas – smarkus vėjas. Naktį jis pūs iš pietvakarių, vakarų, dieną suksis iš šiaurės vakarų ir visame krašte įsismarkaus iki 15–20 m/s. Vietomis, ypač pajūryje, bus audringa, vėjo gūsiai sieks 21–26 m/s. Nerami naktis bus šilta, temperatūra svyruos tarp 9–14 laipsnių šilumos, dieną oras turėtų spėti sušilti iki 11–16 laipsnių, tačiau popietę ims sparčiai vėsti.

Sekmadienį minėto ciklono vakariniu pakraščiu į Lietuvą skverbsis gerokai šaltesnis ir sausesnis oras iš šiaurės. Naktį vietomis, dieną daug kur numatomi trumpi krituliai: vyraus lietus, tačiau vietomis gali pasirodyti ir pirmoji šlapdriba. Vėjas tebepūs iš šiaurės vakarų, 9–14 m/s, naktį vietomis, dieną daug kur gūsiai sieks 15–20 m/s. Kiek ramesnę ir giedresnę naktį oro temperatūra nukris iki 2–7 laipsnių šilumos, šiek tiek šilčiau bus tik prie jūros. Dirvos paviršiuje vietomis numatomos šalnos iki 3 laipsnių šalčio. Diena taip pat bus vėsi, vos 7–12 laipsnių šilumos.

Pirmadienio naktį ir pirmoje dienos pusėje mūsų orus lems aukštesnio slėgio sritis, o vakarėjant iš vakarų atkeliaus dar vienas ciklonas. Naktį ir rytą žymesnių kritulių nenumatoma, o po vidurdienio prasidėjęs lietus iki vakaro vėl turėtų apimti didesnę šalies dalį. Apysmarkis vėjas naktį bus vakarinių krypčių, dieną suksis iš pietų, pietryčių. Naktis bus dar vėsesnė: ore šilumos beliks vos 1–6 laipsniai, o dirvos paviršių jau daug kur nubalins šalnos iki 0–5 laipsnių šalčio. Dieną oras sušils iki 8–13 laipsnių.