„Nesakykime op neperšokę griovio, bet drįsčiau iš dabartinės situacijos prognozuoti, kad panašu, kad netgi optimistiškiausios mūsų prognozės (pildosi – ELTA), kad 5–6 merai laimės pirmajame ture gerinamos iki 7 merų. Ir tai rodo kol kas skaičiai jeigu jie nepasikeis“, – žurnalistams sekmadienio vakarą LSDP štabe sakė M. Sinkevičius.

„Jau švenčia kolegos ir Jonavoje, ir Vilkaviškyje, ir Birštone, Pakruojyje taip pat žinoma, kad viskas gerai, Akmenėje. Dar kelios savivaldybės“, – pridūrė jis pažymėdamas, kad pergalė švenčiama ir Alytaus savivaldybėje.

Taip pat preliminarūs VRK duomenys rodo, kad antrojo turo socialdemokratams gali neprireikti ir Marijampolės savivaldybėje.

Socialdemokratas akcentavo, kad tikėtina, kad LSDP pavyks pagerinti 2019 metų savivaldos rinkimų rezultatą.

„Tai aš prognozuočiau, kad dabar mes pirmajame ture turėsime išrinktus 6–7 merus, o antrajame ture mes kausimės 26-28 savivaldybėse dėl galimybės tapti meru. Tai kiek iš šių antrųjų turų mums bus sėkmingi, tai visi sėkmingi negalės būti. Duok Dieve, jų bus sėkmingi 10“, – sakė M. Sinkevčius.

„Tai bet kuriuo atveju yra tikimybė, kad savo 2019 metų rezultatą su 15 laimėtų merų pozicijų pagerinsime į didėjimo pusę“, – pridūrė jis.

Sekmadienį nuo 7 iki 20 val. vykusių rinkimų metu, Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, savo balsą atidavė 48,97 proc. rinkėjų.

Rinkimų dieną prie balsadėžių atėjo 39,56 proc. piliečių, dar 9,41 proc. gyventojų savo rinkiminę valią pareiškė iš anksto.

Rinkėjų sąraše yra 2 milijonai 386 tūkstančiai 316 šalies gyventojų. 2019 m. savo balsą pirmajame savivaldos rinkimų ture atidavė 47,8 proc. piliečių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją