„Manau, kad optimistinės prognozės, kad bent 5 (merus – ELTA) laimėsime, jos kol kas gerėja ir tendencijos yra labai neblogos. Aišku, kad mes matome pirmiausiai balsus ir balsavimo rezultatus iš mažųjų, kaimiškų apylinkių. Tai matome, kad Radviliškyje kaimiškose teritorijose laimime vos ne dvigubai, matome Zarasuose, kad irgi kaimiškose apylinkėse irgi laimime, Mažeikiuose irgi skambinausi ką tik, irgi iš kaimiškųjų teritorijų mes turime persvarą“, – žurnalistams sekmadienio vakarą sakė M. Sinkevičius.

Politikas akcentuoja, kad svarbiausia, jog ši tendencija išsilaikytų ir miestiškose teritorijose.

„Klausimas dabar tiktai miestiškose teritorijose, ar bus kažkoks tai kitoks požiūris negu kad kaimiškose teritorijose, ar vis tik ta tendencija išliks. Ir jeigu ji išliks, aš tai drįsčiau prognozuoti, kad bent kokis 7 merus papildomai papildysime savo turimą krepšelį“, – akcentavo jis.

Sekmadienį 7 val. ryto prasidėjęs pakartotinis balsavimas savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose baigėsi. Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, iš viso antrame savivaldos rinkimų ture dalyvavo 45,82 proc. rinkėjų.

Rinkimų dieną prie balsadėžių atėjo 35,77 proc. piliečių, kiti 10,05 proc. gyventojų savo rinkiminę valią pareiškė iš anksto.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją