„Manęs turbūt nestebina, kad Vokietijos kanclerei rūpi situacija prie rytinės Europos Sąjungos sienos. Juo labiau, kad didžioji dalis žmonių, kurie ten yra susikaupę arba tų žmonių, kurie atvyksta į Minską, ketindami nelegaliai kirsti Europos Sąjungos sieną, net neslepia, kad jų galutinis tikslas (...) yra Vokietija“, – žurnalistams Seime teigė I. Šimonytė.

Vis dėlto ministrė pirmininkė atkreipia dėmesį, kad Baltarusijos režimas A. Lukašenkos pokalbį su A. Merkel panaudojo, siekiant patvirtinti savo reikšmingumą.

„Tai susirūpinimas šia situacija yra labai suprantamas ir labai aiškus, bet man atrodo, kad visada tokiais atvejais svarbu matyti ir tai, kad daug dalykų režimai Rytuose daro, kad būtų patvirtintas jų vadinamasis reikšmingumas kažkoks ir svarbumas, sprendžiant pasaulio klausimus“, – sakė I. Šimonytė.

„Tai nenuostabu, kad šis pokalbis Baltarusijos valdžios propagandistų buvo tiems tikslams ir panaudotas“, – pridūrė ji.

ELTA primena, kad A. Merkel ir A. Lukašenka pirmadienį kalbėjosi telefonu. Po pokalbio Vokietijos vyriausybė pareiškė, kad buvo aptarta sudėtinga situacija regione ir humanitarinės pagalbos galimybė. Esą sutarta tęsti kontaktą šiomis temomis.

Tai buvo pirmas A. Lukašenkos kontaktas su Vakarų šalies vyriausybe po to, kai jis pasiskelbė laimėjęs 2020 metų rugpjūtį vykusius rinkimus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)