„Teko diskutuoti su poliklinikos vadove, kuri tiesiai šviesiai pasakė, kad dalis žmonių laukia „Sputnik“. Tie žmonės nėra antivakseriai – reiškia, juos įtikinti skiepytis galima, bet „Sputnik“ Lietuvos Respublika nėra nusiteikusi nei pirkti, nei užsakyti ir remsis tomis vakcinomis, kurias esame įsigiję per ES bendrus pirkimus“, – penktadienį po vizito Trakuose žurnalistams sakė I. Šimonytė.

Jos teigimu, vyresnio amžiaus žmonės vakcinacijos klausimais kartais gauną netikslią informaciją.

Trakų rajonas taip pat yra rajonas, kuriame yra tautinė įvairovė, tikrai svarbus yra ir informacinis laukas, kuriame dalis žmonių yra“, – teigė premjerė.

Vakcinavimo nauda, pasak I. Šimonytės, labai gerai atsispindi gydymo įstaigose, socialinės globos ir slaugos namuose – ten paskiepyta daugiau nei 70 proc. žmonių.

„Ten mes dabar neturime nieko panašaus į gruodžio mėnesį, kai tiesiog būriais išeidavo į saviizoliaciją arba sirgti medikai, slaugytojai, jų padėjėjai. Dabar kalbame apie žmones, kuriuos galime suskaičiuoti ant dviejų rankų pirštų kiekvieną dieną. Tai yra įrodymas, kaip svarbu yra kuo daugiau žmonių būti pasiskiepijusiems“, – pažymėjo I. Šimonytė.

Ji taip pat teigė, kad registracija masinei vakcinacijai bus vykdoma per visuotinę sistemą.

„Tai bus vykdoma per savivaldybes, bet sistema bus visuotinė, nacionalinė. Dėl to Vyriausybė yra priėmusi sprendimus, dabar yra baigti derinti sutarties su tiekėju pakeitimai dėl plėtros funkcionalumo. Bus naudojama ta pati platforma, kuri yra naudojama registracijai testams. Ji yra išbandyta, veikia didžiosiose savivaldybėse“, – sakė premjerė.

Ingrida Šimonytė

Kurti sistemą e.sveikatos pagrindu, jos teigimu, būtų neracionalu.

„Vyriausybėje esame priėmę sprendimą, kad šiam sezonui pagrindinė registracijos sistema yra vadinamasis 1808. E. sveikata bus kartu tvarkoma kaip pagalbinė sistema, jei kas nors atsitiktų“, – paaiškino Vyriausybės vadovė.

Paragino pradėti darbingo amžiaus žmonių skiepijimą

Tuo metu Trakų rajono merė Edita Rudelienė paragino valdžią leisti skiepytis jaunesnius, darbingo amžiaus asmenis.

„Aš nesakyčiau, kad būtinai yra ypatingas kalbos barjeras. Mūsų seniūnai gali bendrauti ir rusiškai, ir lenkiškai. (…) Informacijos yra, bet kartais tiesiog vyresni žmonės nenori skiepytis arba vaikai pasako nesiskiepyti. Situacijų yra įvairių, manau, kad dabar reikėtų ankstinti amžių, imti darbinį – žmones, kurie daugiau kontaktuoja, dirba“, – sakė E. Rudelienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (616)