„Tikiuosi šventės. Manau, kad jokie nesutarimai ar skirtingi požiūriai į vakcinas, ar Stambulo konvenciją, ar kitus klausimus nėra tokie dideli, kurie paneigtų tą dovaną, kurią likimas Lietuvos tautai davė vasario 16-ąją. Sakyčiau, kad bandymas tai sumenkinti kokiu nors būdu, keliant triukšmą ar trukdant kalbėtojams kalbėti, labiau rodo žmonių nepagarbą sau negu ką nors kito“, – apie trečiadienį vyksiantį Vasario 16-osios minėjimą LRT radijui sakė I. Šimonytė.

Ekspertai kalba, jog valdžiai reikėtų daugiau kalbėtis su kritiką reiškiančiais asmenimis. Ministrė pirmininkė teigė, jog demokratija leidžia reikšti nepasitenkinimą, o Vyriausybės priedermė – aiškinti savo sprendimus.

„Galėjome gal palikti pandemiją valdyti pačiai save. Klausimas, kokie būtų kaštai, ar tai būtų buvę geriau. Tokiu atveju mes būtume turėję žymiai didesnį mirčių skaičių, didesnį karantiną, tai būtų sukėlę didesnį nepasitenkinimą. Manau, kad Vyriausybės priedermė yra paaiškinti savo sprendimus. Neįmanoma rasti sprendimų, kurie tiktų visiems.

O demokratijos forma tokia, kad savo nepasitenkinimą gali žmonės reikšti. Todėl visiškai įmanoma, kad elgiantis priešingai, kaip nors kitaip, būtų kita grupė nepatenkinta Vyriausybės veiksmais. Gal ji elgtųsi nuosaikiau, gal taip pat, to pasakyti niekas negali“, – kalbėjo ji.

Paklausta, galbūt gyvas susitikimas padėtų išspręsti susipriešinimą ir problemas, ministrė pirmininkė I. Šimonytė teigė, jog kartais sunku suprasti, kas yra pašnekovas „kitoje pusėje“.

„Gyvas susitikimas yra klausimas, su kuo. Aš tikrai nebijau žmonių, susitikti man nėra jokios problemos. Bet klausimas, kas yra pašnekovas kitoje pusėje. Problema ta, kad Lietuvoje labai daug žmonių sau priskiria tautos vaidmenį. Aš taip pat esu iš tos pačios tautos, turiu teisę turėti nuomonę, kaip dalykai turi būti daromi. Tokie pasiūlymai turi tam tikro nenuoširdumo“, – LRT radijui antradienio rytą sakė ministrė pirmininkė I. Šimonytė.

Delfi primena, jog policija antradienio popietę Pilies gatvėje surengs spaudos konferenciją, kurioje pristatys, kaip rengiasi užtikrinti viešąją tvarką Vasario 16-osios renginiuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)