Kunigu disidentu save pristatęs Jonas Varkala kalbėjo, kad jam, kaip krikščioniui, kelia nerimą žmogaus seksualumo supratimas. „Ar žmogus seksui, ar seksas žmogui? (...) Planuojamas homoseksualių žmonių paradas – lyg tai reklama vakarietiško, be tabu sekso, kaip ir vertybė jaunimo akyse galbūt ir viliamasi, kad tai taps daugelio jaunų žmonių siekiamybe“, - teigė J. Varkala.

Pasak J. Varkalos, visi turime teisę į privatų gyvenimą, tačiau nelabai reikėtų tai reklamuoti, įsiūlyti, o homoseksualai savo interesus gali apginti neparadiniais būdais. „Nei Briuselis, nei mistiškoji Europa man neįrodys, kad analinė anga iš prigimties tinka lytiniam aktui. Nes kai kam ta anga, kiek iš gydytojų žinau, paskui kitų dalykų neatlieka gerai“, - žodžių nerinko kunigas.

J. Varkala Lietuvoje taip pat baiminasi sekso turizmo. Kunigo teigimu, homoseksualumas – truputį kitoks buvimas, tačiau jis toleruotinas ir gerbtinas - tiesiog negali tapti siekiamybe.

Kliuvo ir ambasadoriams, ir L.Donskiui

Spaudos konferencijoje kliuvo ne tik homoseksualams, bet ir kai kurių šalių ambasadoriams, pasmerkusiems nacionalistų eitynes Kovo 11-ąją.

Eitynes organizavusio Lietuvių tautinio centro (LTC) atstovo Mindaugo Šimkūno teigimu, viešojoje erdvėje pasipylė palyginimai tarp eitynių Kovo 11-ąją ir planuojamo homoseksualų parado gegužę. Šie dalykai esą nepalyginami.

M. Šimkūnas piktinosi Norvegijos ambasadoriaus Steinaro Gilio pasisakymais.
Mindaugas Šimkūnas

„Ambasadorius mūsų parlamentarams nurodinėja, kad jie pasisakytų prieš eitynes, kurios vyksta Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną“, - stebėjosi jis. LTC atstovas taip pat pasipiktino Nyderlandų ir dar trijų šalių ambasadorių iniciatyva susitikti su Vidaus reikalų ministerijos vadovais ir aptarti planuojamų homoseksualų eitynių saugumą.

M. Šimkūnui užkliuvo ir europarlamentaras Leonidas Donskis, homoseksualumą esą vertinantis kaip vertybę, dėl kurios įkurta ES.

„Gerokai prieš 20 metų ir dar anksčiau lietuviai būdavo apšaukiami fašistais, nacionalistais. Tie, kurie mylėjome laisvę. Tie šūkiai buvo iš Rytų. Dabar pasižiūrėkime – panašiai yra iš Vakarų. Mes jau nebegalime mylėti savo Lietuvos, negalime sakyti „Lietuva – lietuviams“.

Bet mes nesakome, kad Lietuva – tik lietuviams. Tai kokias gi vertybes atneša mums Europa, į kurias mes privalome lygiuotis?“, - klausė M. Šimkūnas, siūlantis pradėti skleisti Lietuvos vertybes į Europą. „Nemanau, kad anomalijų propaganda – didžiulė vertybė“, - pridūrė jis.

Bijo, kad visuomenė homoseksualus ims palaikyti

Šeimos gynimo centro vadovas Justas Subačius tikino, kad šeima – visuomenės pagrindas ir visuomenės ląstelė. Esą jei ši ląstelė bus stipri, bus stipri ir visuomenė, tad valdžios institucijos privalo propaguoti šeimos politiką.

„Homoseksualai ir jų lobistai, turėdami didžiulį finansinį palaikymą, sugeba primesti savo valią mūsų miestų valdžioms, valdžiai apskritai, taip pat pačiai demokratinei visuomenei. Agresyvaus liberalizmo skleidžiama pseudo kultūra, kurią mums visomis išgalėmis bruka homoseksualai, iš tikrųjų yra pamatinių ir savitos nacionalistės kultūros subrandintų vertybių griovimas, asmens savanaudiškumo ir jo ydų iškėlimas virš dorovinės atsakomybės“, - kalbėjo J. Subačius.

Pasak J. Subačiaus, homoseksualų pagrindas – melas, kad jie tokie gimė. „Tūkstančių tūkstančiai pasaulyje esančių buvusių homoseksualistų teigia, kad jais negimstama, bet tampama. Išvada paprasta – jei yra tampama, yra ir išeitis iš to. Jei yra kelias į išsilaisvinimą nuo blogo įpročio, ydos ar potraukio, kodėl tie, kas nenori būti nuo to laisvi, turėtų brukti mums šiuos savo išvirkavimus ir klydusią moralę“, - klausė šeimos gynėjas.

Jis reikalavo Vilniaus merą atsižvelgti į Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamos viešosios informacijos poveikio įstatymą, Konstituciją ir atšaukti leidimą gegužės mėnesį numatytai „homoseksualių asmenų reklamai“. Esą po homoseksualų skundų ir paradų žmonės gali imti homoseksualus palaikyti, o po to kiltų dar didesni kaltinimai diskriminacija, santuokų ir įsivaikinimo reikalavimas.

Į neformalų Lietuvos piliečių ir šeimos judėjimą susibūrė aktyvistai kovo 29 d. aikštėje prie Vilniaus savivaldybės rengia mitingą, kuriame žada telkti demokratinės vienybės pajėgas ir skelbti manifestą „Už nacionalines šeimos ir doros vertybes!“. Vilniaus merui V. Navickui žadama įteikti simbolinę molio Karūną, kurios jis esą nusipelnys tuo atveju, jei laikysis Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo nuostatų. Leidimas mitinguoti išduotas 400 žmonių.