Tai antradienį nutarė Seimas, priimdamas Seimo Pirmininko pirmosios pavaduotojos Rimos Baškienės pristatytas Statuto pataisas. Už šį dokumentą balsavo 106 parlamentarai, prieš buvo 2, susilaikė 17 Seimo narių.

Pagal priimtus pakeitimus Seimo Pirmininko pavaduotojų skaičius mažės nuo 7 iki 5, jiems ir opozicijos lyderiui taip pat bus panaikinta galimybė turėti tarnybinį automobilį su vairuotoju, kurį galės turėti tik Seimo Pirmininkas.

Parlamentarai patikslino parlamente sudaromų Seimo komitetų sąrašą. Vietoj Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto bus kuriami du atskiri - Kultūros ir Švietimo ir mokslo komitetai.

Kultūros komitetas svarstys ir teiks pasiūlymus dėl valstybės kultūros ir visuomenės informavimo politikos formavimo, rengs kultūros ir visuomenės informavimo sritis reglamentuojančių įstatymų, nutarimų ir kitų Seimo priimamų teisės aktų projektus bei pasiūlymus. Šis komitetas rūpinsis parama kultūros srityje dirbantiems asmenims ir organizacijoms, atliks Kultūros ministerijos ir kultūros institucijų parlamentinę kontrolę, išklausys ministerijų, visuomenės informavimo ir kitų valstybės institucijų ir įstaigų informaciją bei pranešimus, kaip vykdomi įstatymai ir kiti Seimo priimti teisės aktai.

Vadovauti Kultūros komitetui pretenduoja Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Seimo narys Ramūnas Karbauskis.

Informacinės visuomenės plėtros komitetą nutarta naikinti ir jo veiklos kryptis prijungti prie Ekonomikos komiteto. Iš viso parlamente veiks 15 Seimo komitetų.