Tokią formuluotę po svarstymo Seimui pateikė Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas. Siūloma nustatyti, kad „Seimo nariui, be svarbios pateisinamos priežasties nedalyvavusiam Seimo posėdžiuose, kuriuose iš anksto buvo numatyti ir numatytu laiku įvyko balsavimai dėl teisės aktų priėmimo, to mėnesio atlyginimas mažinamas po 5 procentus už kiekvieną praleistą posėdį“.

Analogišką nuobaudą siekiama įtvirtinti ir už praleistus Seimo komitetų bei komisijų posėdžius.

Svarastymo metu kalbėjusi buvusi Seimo pirmininkė Irena Degutienė pabrėžė, jog tokios sankcijos toli gražu nebūtų pernelyg griežtos. Esą yra šalių, kuriose už posėdžių praleidinėjimą parlamento nariai be didesnių skrupulų praranda visą atlyginimą.

Po svarstymo pakeitimams pritarė 64 Seimo nariai, prieš balsavo 2, susilaikė – 16. Taigi belieka paskutinis žingsnis – įstatymo priėmimo procedūra.

Prieš balsavo tik „darbiečiai“ Gediminas Jakavonis ir Mečislovas Zasčiurinskas.

DELFI primena, jog N. Venckienė Seime nesirodo nuo balandžio pradžios. „Drąsos kelio“ frakcijos seniūnė Seimo posėdžius praleidinėti pradėjo tądien, kai Seimas balsavo dėl jos teisinės neliečiamybės panaikinimo. N. Venckienės bendražygiai neslepia, kad ji šiuo metu yra užsienyje, paskelbta parlamentarės paieška.