Dokumentu Vyriausybei siūloma nedelsiant baigti rengti Lietuvos įvaizdžio formavimo strategiją ir ją patvirtinti, paskirti už šios strategijos įgyvendinimo koordinavimą, priežiūrą ir efektyvaus lėšų šios strategijos priemonėms įgyvendinti naudojimo kontrolę atsakingą instituciją.

Taip pat Vyriausybei siūloma iš naujo apsvarstyti visas su Lietuvos įvaizdžio formavimu susijusias ministerijų ir joms pavaldžių institucijų vykdytas priemones, įvertinti šių priemonių rezultatus ir joms skirtų lėšų panaudojimo efektyvumą.

"Rengiant 2010 metų valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių patvirtinimo įstatymo projektą, neskirti papildomų lėšų Lietuvos įvaizdžio formavimo programai ir apriboti institucijų išlaidas savireklamai", - rašoma nutarimo projekte.

Valstybės kontrolė šį pavasarį konstatavo, kad Lietuvos įvaizdis formuojamas neracionaliai, o šiam tikslui skirtos lėšos naudojamos neefektyviai - šalies įvaizdžio formavimui išleisti 63 mln. nedavė lauktų rezultatų.

Valstybės kontrolė rekomendavo neskirti valstybės biudžeto lėšų atskiroms Lietuvos įvaizdžio formavimo priemonėms finansuoti, kol nebus suformuluotos Lietuvos įvaizdžio formavimo kryptys ir tikslai, nustatyti prioritetai ir patvirtinta strategija bei Lietuvos įvaizdžio formavimo koordinavimo modelis.

Po šių išvadų Vyriausybė pranešė įšaldžiusi įvaizdžio strategijos įgyvendinimą.