„Manęs neišleidžia iš Rusijos, nes esu įtrauktas į FSSP bazę“, – sakė advokatas ketvirtadienį naujienų agentūrai „Interfax“.

M.Feiginas savo „Twitter“ paskyroje taip pat paskelbė nutarimo su draudimu jam išvykti iš Rusijos nuotrauką.

Pasak advokato, jis ketina kreiptis į Rusijos federalinės saugumo tarnybos (FSB) vadovą Vladimirą Bortnikovą ir FSSP vadovą Arturą Parfenčikovą.

„Ketinu kreiptis į V.Bortnikovą ir A.Parfenčikovą, tegul dvi žinybos kažką sprendžia. Žinoma, aš galbūt kreipsiuosi ir į teismą bei generalinę prokuratūrą“, – sakė jis.

Pasak advokato, priežiūros institucija jį patikino, kad „jokių draudimų nėra ir aš esu pašalintas iš bazės“.

M.Feiginas draudimą jam išvykti iš šalies sieja su faktu, kad jis yra Rusijoje suimto ukrainiečio žurnalisto Romano Suščenkos gynėjas.

„Šie draudimai turi politines priežastis. Pirma, ginu R.Suščenką. Antra, ketinau skristi į Vilnių dalyvauti Laisvosios Rusijos forume, kur buvau suplanavęs virtinę svarbių susitikimų“, – pažymėjo advokatas.

Penktadienį Vilniuje prasideda antrasis šiemet Laisvosios Rusijos forumas, jame apie didžiausias Rusijos bėdas, šios šalies ateitį kalbės žinomi rusų opozicionieriai, žmogaus teisių gynėjai.

Tarp forumo dalyvių turėjo būti ir M.Feiginas, anksčiau gynęs ukrainiečių pilotę Nadiją Savčenko bei merginų pankroko grupės „ Pussy Riot“ nares.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (137)