Kaip pranešė ministro pirmininko atstovas spaudai Rimvydas Paleckio, per susirinkimą vieningai sutarta, kad negalima leisti "Inkaro" darbininkams toliau badauti dėl to, jog įmonės savininkai, pažeisdami įstatymus, neišmoka jiems atlyginimų.

R. Paksas pasiūlė trečiadienį Vyriausybės posėdžio metu priimti protokolinį sprendimą dėl prie Kauno "Inkaro" gamyklos vykstančios darbininkų bado akcijos. Premjeras kalbėjo apie "kardinalų problemos sprendimą".

Anot R. Paleckio, šio sprendimo esmė - kad Seimas kuo greičiau pradėtų svarstyti naują Bankroto įstatymą ir naują Darbo kodeksą, nes bankrutuojančių įmonių savininkai pagal dabar galiojančius įstatymus negali atleisti darbuotojų net ir tada, kai nebegali aprūpinti jų darbu. Tuo tarpu, laikui bėgant, auga jų įsiskolinimai darbuotojams.

Be to, pasak R. Palecko, ūkio ministras Eugenijus Maldeikis siūlo "Inkaro" darbininkams nutraukti akciją, po kurios būtų pradėtos rimtos derybos.

"Ministras pirmininkas davė signalą "inkariečių" atstovams, kad Vyriausybė pasiryžusi neatidėliotinai spręsti šios įmonės problemas", sakė premjero atstovas spaudai.

Anot jo, antradienį ūkio viceministras Gediminas Rainys susitiks su "Inkaro" profsąjungų vadovu Kazimieru Ruževskiu. Atsižvelgiant į šio susitikimo rezultatus, bus parengtas ir trečiadienio Vyriausybės posėdžiui pateiktas protokolinis nutarimas.

Ūkio ministras informavo, kad artimiausiu metu "Inkaro" sąskaitoje turėtų atsirasti 0,5 mln. litų už realizuotą produkciją.

Be to, Vilniaus bankas rado pirkėją pastatams, kuriuos "Inkaras" buvo bankui užstatęs. Už tai tikimasi gauti dar apie 300 tūkst. litų.

Socialinės apsaugos ministerija, pasak ministrės V.Blinkevičiūtės, svarstys galimybę apmokėti badaujančių žmonių gydymo ir reabilitacijos išlaidas.