"Liberalizmas - tai yra vienintelė galimybė baigti klampojimą pavojingame liūne, norint išlaisvinti žmogų, visuomenę, o valstybę paversti panašia į tas, kurios yra vadinamos vakarų kultūros demokratijomis", šeštadienį pareiškė Lietuvos liberalų sąjungos (LLS) lyderis Rolandas Paksas.

Jis kalbėjo neeiliniame LLS kongrese, kuriame turėjo būti patvirtinti Seimo rinkimų programos metmenys bei kai kurie LLS įstatų pakeitimai.

"Kelias yra vienas - vykdomos politikos liberalizavimas. Jei to nedrįsime daryti šiandien, rytoj bus socializmas", sakė R. Paksas. Jis pabrėžė, kad "kur liberalizmo vengta ir bijota, ten išliko socialistiniai santykiai: Lietuvos kaime, sveikatos ir socialinės apsaugos sferose".

Savo kalbos dalį R. Paksas skyrė LLS santykių su kitomis partijomis aptarimui.

R. Paksas pabrėžė, kad "LLS nori ir gali tartis ir dirbti su visomis politinėmis jėgomis, kai kada nepaisant ideologinių skirtumų, išskyrus antisemitines partijas ir radikalius populistus".

Anot R. Pakso, prieš Seimo rinkimus "privilegijuotose pozicijose" bus tos partijos, kurios sugebės susitarti dėl bendro dalyvavimo.

Šią savaitę LLS kartu su Centro sąjunga ir Naująja sąjunga pranešė rengianti "naujosios politikos" konferenciją, kurią ėmėsi globoti prezidentas Valdas Adamkus.

"Kaip viltingą ženklą žiūrint į ateitį vertinu LR prezidento iniciatyvą pakviesti politines jėgas organizuoti konferenciją "Nauja politika". Tai viena iš naujų galimybių akumuliuoti jėgą problemoms spręsti", sakė R. Paksas.

Anot R. Pakso, "spaudimas partijų "katile" pastebimai didėja, jau subrendo kairiųjų koalicija, akivaizdu, kad kažkas pamažu gimsta ir centre, tik dešinėje - skersvėjai vietoje "naujų vėjų".

LLS lyderis apgailestavo, kad "keistos reakcijos" susilaukė liberalų kreipimasis jungtis dešiniosioms ir centro jėgoms. Į šį kreipimąsi sureagavo tik neįtakingos Tautininkų sąjunga ir Demokratų partija.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją