Pasak Premjero atstovės spaudai Evelinos Butkutės-Lazdauskienės, Premjero ir sveikatos apsaugos ministrės susitikimas yra numatytas 13 val. Po valandos Vyriausybės vadovas atsakys į žurnalistų klausimus.

R. Šalaševičiūtė Eltai patvirtino įteiksianti Vyriausybės vadovui atsistatydinimo pareiškimą.

Kaip ELTA jau rašė, ministrė atsistatydinimo pareiškimą parašė po to, kai per "Žinių radiją" prisipažino kartą, prieš dešimtį metų, gydytojui davusi kyšį. Ji taip pat buvo apklausta Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) kaip liudytoja dėl vieno viešojo pirkimo atliekant tyrimą Šiaulių ligoninėje.

Pagal koalicijos narių susitarimą sveikatos apsaugos ministro postas priklauso socialdemokratams. Dėl naujo kandidato į ministrus sprendžiantis partijos organas yra Prezidiumas. Ministro Pirmininko patarėja Auksė Kontrimienė buvo sakiusi, kad jo posėdis yra planuojamas mėnesio gale.

Antradienį Vyriausybėje susitiks ir Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) valdyba, kuriai priklauso partijos vadovas - A. Butkevičius ir jo pavaduotojai. Tokie posėdžiai vyksta kas savaitę, jų metu aptariami svarbiausi einamieji klausimai.