– Panašu, kad bobų vasara atėjo tinkamu laiku.

– Rugsėjo pabaiga, spalio pradžia – pats tinkamiausia laikas vasarai sugrįžti. Bet svarbiausia – atrodo, kad bobų vasara truks ilgiau, ne dvi tris dienas, kaip dažnai būna, o užsitęs ir kitą savaitę. Didesnę kitos savaitės dalį mes džiaugsimės saulėtais gražiais orais.

– Tad kokių orų tikėtis?

– Ir ketvirtadienį, ir penktadienį, ir šeštadienį mūsų šalyje orus lems aukšto slėgio sritis. Tokie orai vyraus teritorijoje iki pat Vokietijos. Neramiausi orai – Britanijoje, Ispanijoje, Sardinijoje, Italijos šiaurėje, kur ir potvynių yra. Be to, Britanija penktadienį sulauks didelių vėjų, o mes džiaugsimės, kad gyvename kaip Dievo užantyje.

Penktadienį temperatūra fantastiška: pietiniuose rajonuose 19–20 ℃, o šiauriniuose, prie jūros – 15–17 ℃. Vėjas labai silpnas, iš pietryčių, tad tikrai jokio poveikio nedarys. Tik svarbu, kad dabar rytais kyla rūkai – į tai reikia atsižvelgti anksti važiuojantiems į darbą. Be to, kai kur rūkas gali susidaryti ir vakare.

Kaip sakiau, iki pat kitos savaitės vidurio orai bus nuobodžiai geri. Temperatūra naktimis – 4–9 ℃, prie jūros – gal 11 ℃. Nors penktadienio rytą gal dar bus šalnų, penktadienio ir šeštadienio dieną galime sumušti ir rekordus – juk 20 ℃ tai retai spalio viduryje būna.

Kitą savaitę dienomis bus 15–20 ℃ laipsnių, gal kurią dieną 19 ℃. Lietaus kol kas tikrai nenumatome, gal į kitos savaitės pabaigą sulauksime kitokio oro.

– Iki kitos savaitės vidurio – bobų vasara, o koks bus oras vėliau, sunku prognozuoti ar jau matote ženklų?

– Iki pat spalio vidurio (kita savaitė ir bus spalio vidurys) numatomas gerokai šiltesnis ir sausesnis laikotarpis.

Antrąją spalio pusę bus šiek tiek vėsiau ir drėgmės turėtų būti, bet temperatūra vis tiek viršys normą, o kritulių bus mažiau negu šiuo laikotarpiu priklausytų.