Klaipėdiečio nuomone, tokie studentų veiksmai yra netoleruotini ir ypač dabar, kai Lietuvos ir Rusijos santykiai yra gana įtempti.

Vyras netruko išsiaiškinti, jog Lietuvos įstatymuose ir Vyriausybės nutarimuose numatyta, kad „užsienio valstybių, Europos Sąjungos ir tarptautinių organizacijų vėliavos gali būti nuolat keliamos tik prie, virš ar ant užsienio valstybių diplomatinių atstovybių, konsulinių įstaigų bei jų vadovų rezidencijų pastatuose.

„Manau, kad bendrabučio kambariai nėra nei ambasada, nei Rusijos atstovybė. Todėl tos vėliavos iškeltos tikslingai – kurstyti nesantaiką tarp tautų. Tai yra V. Putino ir jo jo Kremliaus patarėjų programos dalis ir didelis žingsnis okupacijos link. O gal aš klystu?“ - retoriškai klausė DELFI skaitytojas.

Tarptautinio LCC universiteto atstovai pažadėjo, kad pirmadienį aiškinsis šį įvykį. Bus siekiama nustatyti, kas ir kodėl tas vėliavas iškėlė.

Tačiau jie teigė nemaną, jog tai yra susiję su siekiu kurstyti nesantaiką.

Veikiausiai iš Rusijos atvykę studentai tiesiog parodė patriotiškus jausmus, todėl pro bendrabučio langus ir iškišo tos valstybės, iš kurios yra atvykę studijuoti, vėliavas.

Tarptautiniame LCC universitete studijuoja studentai iš 28 šalių. Iš Rusijos yra atvykę per 50 studentų.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Klaipėdos policijos budėtojai teigė nesulaukę jokio pranešimo apie pro bendrabučio langus iškištas Rusijos vėliavas.

„Jei gautume tokį pranešimą, reaguotume. Vyktume į vietą išsiaiškinti aplinkybių“, - teigė pareigūnai.