Pasirodo, jog šios egzotiškos transporto priemonės šeimininkas – Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, kuris buvo pastebėtas tame pačiame prekybos centre.

Klaipėdoje V. Matijošaitis ir jo automobilis pastebėti tą dieną, kai jo darbotvarkėje nurodyta, jog meras išvykęs į darbo susitikimus Vilniuje.

Telefonu atsiliepusi Kauno miesto savivaldybės mero referentė patikino, jog V. Matijošaitis šiuo metu išvykęs. Moteris aiškino, jog meras visą penktadienį bus Vilniuje.

„Vakarų ekspresui” pavyko susisiekti ir su Kauno meru. Jis paaiškino, jog išvykos į uostamiestį tikslas – ne susitikimai su vietos valdininkais.

„Jokia ne paslaptis. Uošviai čia ilsisi, tai ir atvažiavau”, – lakoniškai atsakė V. Matijošaitis, pridūręs, jog Vilniuje reikalus jau baigė.

Vis dėlto prabangus „Ferrari” automobilis Klaipėdos centre buvo užfiksuotas apie 12 valandą. Nesunku suskaičiuoti, kad važiuojant leistinu greičiu kelionė iš sostinės į uostamiestį trunka apie 3 valandas.

Visvaldo Matijošaičio „Ferrari“

Vadinasi, iš Vilniaus Kauno meras turėjo išvykti maždaug 9 valandą ryto.

Darbotvarkėje nurodyta, jog meras sostinėje svečiuosis nuo 8 valandos, tai reiškia, kad „susitikimai darbo klausimais” nuo 8 iki 17 valandos užtruko tik valandą.