I. Šimonytė kitą savaitę ketina išeiti atostogų – bus likusios kelios savaitės, bet sako, kad jai prisistatinėti ir nereikia.

„Nemanau, kad mano kalėdojimas per tas tris savaites galėtų stipriai situaciją pakeisti“, – teigė premjerė.

G. Nausėda antradienį kalėdojo Kauno rajone, o pirmadienį, tuo metu kai vyko pirmieji Eltos prezidento rinkimų debatai, G. Nausėda su žmonėmis susitikinėjo Šakiuose. Prezidentas tikina, kad šios kelionės po Lietuvą su rinkimais nesusijusios.

„Vakarykščiuose debatuose negalėjau dalyvauti, nes turiu įsipareigojimų kaip prezidentas. Mano regioniniai vizitai planuojami gerokai iš anksto“, – tikino valstybės vadovas.

Nors pirmasis debatų klausimas buvo apie krašto gynybą ir užsienio politiką, kandidatai pasisakė ir apie nepasirodžiusius G. Nausėdą bei I. Šimonytę.

Ignas Vėgėlė prezidentui metė pirštinę – pakvietė į debatus vienas prieš vieną.

„Ponas I. Vėgėlė yra toks pats kandidatas kaip visi. Nedarau skirtumo tarp kandidatų“, – atsakymą I. Vėgėlei pateikė prezidentas.

I. Šimonytė jau minėjo, kad rinkimų kampanijos savo tiesioginio darbo metu nevykdys. Tuo metu ji pirmadienį ėjo į koalicinės tarybos posėdį.

„Debatai nelabai gali vykti, nes jeigu debatuose 7 ar 8 žmonės ir visi su visais pradeda debatuoti, tai neįsivaizduoju kas gali suvaldyto tokį procesą ir kiek jis užtruks“, – stebėjosi ministrė pirmininkė.

Remigijus Žemaitaitis debatuose dalyvauti atsisakė, nes rengia savo turą po Lietuvą.

Nors prezidentas su premjere motyvuoja užimtumu, debatų vedėjas mano, kad yra ir kita priežastis – bijo, kad išeis „G. Nausėda prieš visus“ arba „I. Šimonytė prieš visus“.

„Politikas turi laikyti smūgį ir duoti atsakomąjį smūgį, to nebijoti ir tai demonstruoti. Kitaip koks jis politikas. Bet, deja, mūsų politikai, tame tarpe ir lyderiai, kaip jūs vykusiai pavadinote „frontrunneriais“, jie laikosi kitokio supratimo“, – kalbėjo naujienų agentūros Eltos vyr. redaktorius Vytautas Bruveris.

Prezidentas G. Nausėda sako, ateityje dalyvaus visuose televiziniuose debatuose.

„Labai norėčiau išgirsti iš tų kandidatų ne tik skundų, ne tik priekaištų, bet taip pat ir kokias idėjas jie siūlo Lietuvai. Kol kas šito labai pasigendu“, – sakė G. Nausėda.

Anot premjerės, palyginti kokie pinigai sukasi Jungtinėse Valstijose, Lietuvos kandidatai net šalia nestovi, tad prognozuoja nuobodžią rinkiminę kompaniją.

Delfi primena, kad prezidento rinkimų pirmasis turas vyks gegužės 12 dieną.

Visą LNK žinių reportažą žiūrėkite čia: