"Svarbiausia turbūt yra tai, kad pavyko pasiekti sutarimą dėl daugiametės finansų perspektyvos. Kažkam gali galbūt atrodyti, kad tai techninis klausimas, tačiau taip nėra (...). Diskusijos buvo labai intensyvios ir Lietuvai, kaip pirmininkaujančiai Europos Sąjungai šaliai, teko išskirtinis vaidmuo", - Žinių radijui antradienį sakė patarėjas.

Jis taip pat pažymėjo, kad Lietuva dar tikisi iki pirmininkavimo pabaigos užbaigti derybas dėl bankų sąjungos.

"Turime vilties dar mūsų pirmininkavimo laikotarpiu užbaigti derybas dėl Bankų sąjungos. Tai, be abejo, būtų labai svarbus žingsnis atkuriant finansų bendruomenės pasitikėjimą Europa, skatinant Europos finansinį stabilumą", - M.Žičkus.

Kartu jis sakė nesutinkantis su vertinimu, kad Ukrainos sprendimas Vilniuje lapkritį vykusiame Europos viršūnių susitikime nepasirašyti asociacijos sutarties su ES yra Lietuvos pirmininkavimo nesėkmė.

"Dėl Ukrainos nebūčiau toks dramatiškas", - sakė patarėjas.

Anot jo, ES ir Ukrainos susitarimas gali būti pasirašytas Ukrainai patogiu laiku.

"Lietuva padarė tiek, kiek galėjo. Ir kartu reikia pažymėti, kad su Ukraina nepadėtas taškas. Dialogas tęsiasi, Europos Sąjungos pasiūlymas Ukrainai galioja, jis yra ant stalo, ir jeigu Ukraina nuspręstų pasirašyti, tą galima padaryti iš tikrųjų jai patogiu metu ir jos pasirinktoje vietoje", - aiškino M.Žičkus.