Penktadienį šios teisėjos atleidimui pritarė Teisėjų taryba. Teisėja iš pareigų atleidžiama nuo antradienio.

Kaip BNS yra informavęs Šiaulių apygardos teismo atstovas spaudai Vytautas Jončas, apie galimą tuomet dar laikinai Akmenės rajono apylinkės teismo pirmininkės pareigas ėjusios V.Jokubauskienės girtumą apygardos teismui pranešta vasario 19 dieną. Tai, kad teisėja darbe gali būti neblaivi, pranešė teismo darbuotojai.

„Tą pačią dieną nedelsiant grupė atstovų, kartu su pirmininku, išvyko į Akmenės rajono apylinkės teismą. (...) Minėta teisėja buvo kabinete ir atvykę žmonės akivaizdžiai jautė alkoholio kvapą. Teisėjos buvo paprašyta paaiškinti, iš kur jos kabinete alkoholio kvapas, ar ji sutiktų pasitikrinti neblaivumą. Teisėja atsisakė tikrintis neblaivumą ir paaiškino, kad buvo susinervinusi išvakarėse ir vakare vartojo alkoholį, mažai miegojo“, – BNS sakė V. Jončas.

Teisėja taip pat nurodė, kad susinervino pamačiusi prezidentės dekretą, kuriuo kreipiamasi į Teisėjų tarybą prašant pritarti naujos laikinosios Akmenės rajono apylinkės teismo pirmininkės skyrimui.

Prezidentė į Teisėjų tarybą dėl šios teisėjos atleidimo kreipėsi kovo 3 dieną. Iki sprendimo priėmimo, prezidentė buvo sustabdžiusi šios teisėjos įgaliojimus.