"Labai gerai, kad yra diskusijos, kad išsakomos įvairios nuomonės. Šias diskusijas vertinu kaip labai gerą ženklą - kad vis dėlto žmonės ir politikai susirūpinę, kad nacionalizmo ir tokio agresyvaus nacionalizmo, daigai neužaugtų ir kad Lietuva netaptų valstybe, kurią linksniuotų visas pasaulis. Iš tiesų tautiškumą ir patriotizmą būtina ugdyti, skatinti, ir labai džiaugiuosi, kad tokie jausmai išlieka, bet rasizmas ir neapykanta kitaip manantiems ar kitokiems neturi būti dominuojanti Lietuvos politinėje erdvėje", - pirmadienį viešėdama Lietuvos nacionaliniame muziejuje žurnalistams sakė D. Grybauskaitė.

Eitynės per sostinės centrą Kovo 11-ąją jau tampa tradicija. Jose dalyvauja ir įvairioms subkultūroms priskiriami jaunuoliai, ir vyresnio amžiaus žmonės.

Šiais metais eitynėse dalyvavo ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos Seime atstovas, tautininkas Kazimieras Uoka, primena ELTA.

Savaitgalį posėdžiavusi TS-LKD partijos taryba nusprendė partijos nariams neleisti dalyvauti renginiuose su šovinistiniais šūkiais.