Konservatorių-krikdemų lyderis taip pat pakartojo vertinantis šios partijos deleguoto ministro darbą teigiamai, tačiau pripažino jau turintis nuomonę dėl jo įpėdinio.

Ketvirtadienį ryte V. Ušackas, kuriuo prezidentė pareiškė nepasitikinti, paskelbė atsistatydinantis iš posto. Apie tai jis ketvirtadienį pareiškė žurnalistams. Vėliau A. Kubilius žurnalistams sakė pareiškimą jau gavęs ir svarstysiantis.

Ketvirtadienį vykęs tradicinis Vyriausybės pusvalandis V. Ušackui buvo paskutinis, mat Seimo rudens sesija jau baigiasi, o į plenarinius posėdžius parlamentarai vėl rinksis tik pavasarį. Kai posėdžiui pirmininkavęs Seimo vicepirmininkas Algis Kašėta suteikė žodį ministrui ir tai priminė, A. Kubilius juokdamasis replikavo: „Aš tik noriu pasakyti vieną juridinį klausimą: taip, man ministras įteikė atsistatydinimo pareiškimą, kurį aš čia turiu. Aš jį aptarsiu su partijos vadovybe ir tada nuspręskime, kaip bus. Tai aš nežinau, kodėl tos kalbos.“

Padėkojęs V. Ušackui už darbą premjeras prasitarė: „Apgailestauju, kad taip susiklostė situacija.“

„Kaip ir aš, taip ir koalicija vakar pasakėme, kad vertiname ministro ligšiolinį darbą kaip gerą, bet apgailestaujame dėl susiklosčiusios padėties ir turime atsižvelgti į prezidentės išsakytą poziciją“, - vėliau žurnalistams kalbėjo Vyriausybės vadovas.

Paprašytas paaiškinti, kodėl D. Grybauskaitė nebepasitiki ministru, A. Kubilius pasiūlė klausimą užduoti pačiai prezidentei. „Kartais gali būti taip, kad prezidentės ir premjero pasitikėjimas vienu ar kitu ministru yra skirtingas. Bet būtina sąlyga ministrui dirbti ir ypač užsienio reikaluose – abiejų, tiek Vyriausybės vadovo, tiek prezidentės pasitikėjimas“, - jis pakartojo išvakarėse pasakytus žodžius.

„Prezidentė įvardijo argumentus. Ar jie atrodo įtikinami, ar ne, sprendžia kiekvienas“, - vėliau pridėjo A. Kubilius.

Nuo atsakymų į kitus klausimus – kas gali pakeisti V. Ušacką, ar naujo ministro bus ieškoma tarp karjeros diplomatų, ar tarp politikų, ar juo vėl galėtų tapti nepartinis, premjeras išsisuko, juokdamasis palinkėjęs: „Linkiu sėkmės, turite gero laiko, kol mes nuspręsime.“

Esą pirmiausia viską reikia aptarti su partijos nariais, koalicijos partneriais ir prezidente. „Nesvarstau ir nesvarstysiu to garsiai. Turiu savo nuomonę, artimiausiu metu ji bus aiški, bet prieš tai vyks visi reikalingi pasitarimai“, - teigė. A. Kubilius ir pridėjo, kad greičiausiai Užsienio reikalų ministerijos vadovo portfelis liks konservatoriams-krikdemams.