„Mes kalbėjomes apie tai, kad jis (M.Sinkevičius – BNS) galėtų gal pasitraukti iš darbo, ta tema buvo kalbama, bet jis aiškiai pabrėžė, kad jo sąžinė yra švari, kad jis kaip vadovas nėra padaręs jokio nusižengimo per tiek metų dirbant ir jeigu jis pasitrauktų, jis pripažintų, kad kažkokį padarė pažeidimą“, – žurnalistams šeštadienį Kaune sakė ministras pirmininkas.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) tyrime, įtariant galimą piktnaudžiavimą „Sodroje“ vykdant viešuosius pirkimus, M.Sinkevičius šią savaitę buvo apklaustas specialiuoju liudytoju, įstaigoje atliktos kratos. Specialiaisiais liudytojais apklausiami asmenys, kai yra duomenų apie jų padarytą nusikaltimą, bet šių duomenų nepakanka įtarimams pareikšti. Įtarimai šiame tyrime pareikšti „Sodros“ Informacinės sistemos plėtros skyriaus vedėjui Dainiui Kumpiui ir bendrovės „Alna“ vadovui Tomui Milakniui.

Paklaustas, ar „Sodros“ vadovo paaiškinimas jį tenkina, ministras pirmininkas atsakė, jog „ne mane čia tenkina, čia kol yra ministrės (sprendimas – BNS)“.

A.Butkevičius sakė penktadienį du kartus šį klausimą aptaręs su socialinės apsaugos ir darbo ministre Algimanta Pabedinskiene, tuo metu išklausęs ir M.Sinkevičiaus pozicijos.

„ Jis, aišku, tam tikrą informaciją pateikė, kurią turi teisę pateikti ir jis aiškiai pabrėžė, kad jokių kontaktų ir ryšių kaip įstaigos vadovas su ta įmone, kuri laimėjo konkursą, neturėjo ir neturi“, – sakė A.Butkevičius.

Premjero teigimu, vadovas turės „labai griežtai įvertinti“ tyrime figūruojančius savo darbuotojus.

STT šią savaitę pranešė, jog vykdant tyrimą trečiadienį atliktos kratos „Sodros“ darbuotojų ir privačios bendrovės vadovo darbo vietoje. Anot STT, įtariama, kad vykdant vieną iš viešųjų pirkimų „Sodroje“, neteisėtai buvo sudarytos išskirtinės sąlygos vienai įmonei laimėti konkursą. Taip proteguojant šią įmonę, „Sodra“ įsigijo prekių už gerokai didesnę kainą nei tokias pačias prekes siūlė įsigyti kita konkurse dalyvavusi įmonė. Ji dėl galbūt neteisėtų „Sodros“ darbuotojų ir kitų suinteresuotų asmenų veiksmų atsiėmė savo pasiūlymą, teigia STT.