"Galiu labai aiškiai pasakyti, kad su ponia Venckiene jokio pokalbio ir susitikimo dėl imuniteto atėmimo ar palikimo nebuvo", - antradienį žurnalistams Vyriausybėje sakė ministras pirmininkas.

A. Butkevičius pakartojo, kad Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcija Seime balsuos už imuniteto panaikinimą buvusiai Kauno apygardos teismo teisėjai.

"Mes seniai sakėme, kad tai yra teismų prerogatyva ir politikai, suprasdami teisinės valstybės principus, negali kištis į teismų darbą ir blokuoti tam tikrų sprendimų priėmimo", - teigė jis.

Per antradienį Seime surengtą spaudos konferenciją N. Venckienė teigė, kad Premjeras, LSDP lyderis A. Butkevičius jai žadėjęs savo paramą. Esą apie paramą Premjeras užsiminęs jai netoli Seimo posėdžių salės pernai gruodį.

Gruodžio 28-ąją generalinis prokuroras Darius Valys pasirašė kreipimąsi į Seimą, prašydamas sutikimo leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn Seimo narę N. Venckienę, ją suimti ir kitaip suvaržyti jos laisvę. Panaikinti N. Venckienės imunitetą prašoma ikiteisminių tyrimų metu gavus duomenų apie N. Venckienės galimai padarytas nusikalstamas veikas, primena ELTA.

Ikiteisminių tyrimų metu surinkti duomenys leidžia manyti, kad N. Venckienė 2010 m. lapkričio 17 d. Panevėžio miesto apylinkės teismo patalpose viešai užgauliai pažemino teisingumą vykdantį teismą, nevykdė Kėdainių rajono apylinkės teismo 2011 m. gruodžio 16 d. sprendimo, kuriuo buvo įpareigota skubiai perduoti globojamą mergaitę jos motinai Laimutei Stankūnaitei; 2012 metų gegužės 17 d. trukdė antstolei vykdyti teismo sprendimą; piktnaudžiavo vaiko atstovo teisėmis psichiškai gniuždydama vaiką; panaudodama fizinį smurtą pasipriešino policijos pareigūnui.

Pagal Konstituciją ir Seimo statutą, Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas ar kitaip suvaržoma jo laisvė. Dėl Seimo nario laisvės suvaržymo gali kreiptis tik šalies generalinis prokuroras.

"Drąsos kelio" lyderės N. Venckienės teisinio imuniteto klausimą Seimas pradės svarstyti sausio viduryje.