„Yra labai sudėtinga spėlioti, bet aš manau, kad metinio pranešimo pagrindinė funkcija – apžvelgti šalies aktualijas, tai, manau, neturėtų būti tik Vyriausybės darbo aptarimas, jos peikimas ar pagyrimas. Tai turėtų būti šalies vidaus ir užsienio politikos aktualijų išdėstymas“, – į klausimą, ko tikisi iš šalies vadovės metinio pranešimo, interviu Žinių radijui sakė A. Butkevičius.

„Aš manau, kad turėtų būti normalus tonas ir turi būti kalbama apie nuveiktis darbus, nepadarytus darbus. Vyriausybė turi savo programą, turi išsikėlusi tikslus, kuriuos turi įgyvendint, kai kuriuos tikslus pavyksta greičiau įgyvendint, kai kuriuos tikslus reikia atidėti vėlesniam laikotarpiui“, – kalbėjo premjeras.

Į klausimą, kaip apibūdintų šiandieninius santykius su šalies vadove, ne kartą aštriai kritikavusią Vyriausybės ir atskirų ministrų darbą, A. Butkevičius atsakė: „Apibūdinčiau, kad santykiai su prezidente yra normalūs“.

Prezidentė D. Grybauskaitė ketvirtadienį Seime skaitys savo septintąjį metinį pranešimą. Konstitucija įpareigoja valstybės vadovą kartą per metus apžvelgti padėtį Lietuvoje, šalies vidaus ir užsienio politiką.

D. Grybauskaitė prezidente buvo išrinkta 2009 metų gegužę, o 2014 metų birželį perrinkta antrai kadencijai.