Šis incidentas įvyko praėjusio šeštadienio popietę, ant pastato stogo nuteistasis praleido kelias valandas, kol po derybų su kalėjimo pareigūnais, tarpininkaujant kitam nuteistajam, jis sutiko nulipti.

Šis nuteistasis – gerai pareigūnams žinomas 32 metų Ernestas Alimovas, teistas 12 kartų, šiuo metu atlieka jam skirtą 9 metų laisvės atėmimo bausmę už sunkų sveikatos sutrikdymą, padarytą itin žiauriai, kai Panevėžyje sužalojo savo draugę, o ją ginti bandžiusį šios kaimyną išstūmė pro trečią daugiabučio aukštą.

Pravieniškių 1 kalėjimo viršininkas Linas Nanartavičius Delfi.lt teigė, kad incidentas kalėjime įvyko, kai nuteistasis dienotvarkėje nustatytu laiku eidamas į valgyklą pasinaudojo pastoliais ir užlipo ant renovuojamo pastato bei iškėlė savo reikalavimus, nes nėra patenkintas gyvenimu kalėjime.

„Pagrindinis akcentas buvo, kad jis vis dar turi priešų ir negali gyventi bendrai su visais kalėjime“, – teigė jis.

Reaguodamas į situaciją į kalėjimą atvyko viršininkas, kuris pasikalbėjo su protestuojančiu nuteistuoju.

„Tada nuteistasis savo ketinimų atsisakė, nulipo nuo stogo, su juo pravestas pokalbis bei aiškinamasi tokio elgesio priežastys, sprendžiamos nuteistojo problemos“, – nurodė L. Nanartavičius.

Tuo metu pats E. Alimovas Delfi.lt sakė, kad po protesto akcijos įkalinimo įstaigoje jam nesuteikiama medicininė pagalba, iki šiol jam nepavyko apsilankyti nei pas psichologę, nei pas psichiatrą.

„Mane perkėlė į būrį, mačiau kelis nuteistuosius, kurie per kitus man perdavė, kad man čia bus py…, būsiu „sulaužytas“, – pasakojo kalinys. – Nuėjau pas auklėtoją ir pasakiau, kad negaliu būti būryje, bet ji man pasakė, jog jeigu išeisiu iš būrio, būsiu baudžiamas. Klausiau, už ką, negaliu ten būti, man gresia pavojus. Kad manęs nebaustų, pratempiau ten vieną dieną, o tada užgaudžiau momentą, nes niekas nežiūrėjo, ir užlipau, nes vyksta remontai ir yra daug stelažų.“

Ernestas Alimovas
„Aš noriu, kad mane iš čia pervežtų ir būtų užtikrintas mano saugumas – čia jau esu metus ir keturis mėnesius, – sakė jis. – Buvau ant stogo gal keturias valandas, paskui atvažiavo direktorius, pakvietė mano buvusį kambarioką, sakė, nulipk, pažadėjo, kad mane perveš, viskas bus gerai, tačiau iki šiol situacija nesikeičia, niekas net neatėjo su manimi pasikalbėti.“

Kalinys teigė, kad jeigu nesulauks reakcijos, dar kartą užlips ant stogo, bet tuomet jau nesileis į derybas – esą pareigūnai pasigailės dėl to, ką jis padarys.

„Ar nušoksiu nuo stogo, ar pasikarsiu, jokio skirtumo, niekam neįdomu, kas čia vyksta, norėjau dabar persipjauti venas – visiems skambinu, niekas nekelia, nežinau, ką daryti, čia neįmanoma sėdėti, čia aš supūsiu“, – iš kalėjimo paskambinęs telefonu kalbėjo E. Alimovas.

Nuteistasis pažymėjo, kad kali su kaliniais, kurie vartoja metadoną.

„Ir aš noriu narkotikų, bet stengiuosi susilaikyti – kodėl jų neizoliuoja nuo manęs, laiko kartu, kodėl turiu žiūrėti į juos apsikaifavusius“, – sakė E. Alimovas.

Lietuvos kalėjimų tarnyba Delfi.lt nurodė, kad nuteistieji į Reabilitacijos centrą perkeliami pagal Lietuvos kalėjimų tarnybos nustatytus kriterijus, o nuteistojo bausmės atlikimo vieta parenkama atsižvelgiant į jo elgesį, asmenines savybes bei kitus nustatytus kriterijus.

Anot tarnybos atstovų, šiuo metu jau yra svarstomi ir analizuojami variantai dėl nuteistojo galimybės gydytis.

„Kokią pagalbą jam suteikti, bus nuspręsta po pokalbio su įvairių sričių specialistais“, – nurodoma redakcijai atsiųstame atsakyme.

Jame taip pat pažymima, kad kalėjimo administracijos nuomone, nuteistojo galimybės tinkamai atlikti bausmę Pravieniškių 1-ajame kalėjime šiuo metu jam yra palankiausios.

Anksčiau E. Alimovas Delfi.lt yra pasakojęs apie savo gyvenimą laisvėje ir įkalinimo – jis tikino, kad nusikaltimą, kai sunkiai sužalojo savo draugę, padarė susijaudinęs, apimtas emocijų, kai ši pasakė, kad jį atstumia ir palieka. Daugiau apie tai galite perskaityti paspaudę šią nuorodą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)