Dėl teisingumo ministro posto kaunasi socdemai su „tvarkiečiais“. „Darbiečiai“ ir socialdemokratai kol kas nepasidalina susisiekimo ir žemės ūkio ministrų portfelių.

„Vieni norėjo, kad abidvi ministerijos priklausytų kuriais nors vienai partijai. Mūsų partijos pozicija yra, kad abi šios ministerijos negali priklausyti vienai politinei jėgai, nes tai yra ir didžiuliai Europos Sąjungos pinigai, ir kitas dalykas - tai labai svarbūs sektoriai“, - sakė socialdemokratų vadovas.

A. Butkevičius nepaneigė, kad LSDP labiau domina žemės ūkio srities kuravimas.

Jau sutarta, kad kita didelius ES pinigus valdanti Aplinkos ministerija atiteks partijai „Tvarka ir teisingumas“. Nors galutinių oficialių sutarimų dar nėra, šis postas atiteks parlamentarui Valentinui Mazuroniui.

Algirdas Butkevičius
Paklaustas, kodėl prezidentei Daliai Grybauskaitei atiduodamos Užsienio reikalų ir Finansų ministerijos, o dabar dar ir gali tekti paisyti jos norų dėl Energetikos ministerijos, A.Butkevičius atsakė: „Visi ministrai bus teikiami prezidentei, ji susitiks su kiekvienu ministru ir išsakys savo nuomonę, nesvarbu, ar tai finansų ar užsienio reikalų ministras. Aš, jeigu turėsiu teisę ir būsiu patvirtintas, nueisiu su tais kandidatais. Bet kokiu atveju kiekvieno ministro bus pavardė derinama. Klaidinga buvo paskleista informacija, kad prezidentė pasiūlys kandidatūras.“

LRT laidoje „Savaitė“ A. Butkevičius patikslino, kad socdemams atiteks 7 ministerijos ir premjeros kėdė, „darbiečiams“ - 5, „tvarkiečiams“ dvi. LSDP savo ministrus deleguoti turėtų į Finansų, Užsienio reikalų, Krašto apsaugos, Sveikatos apsaugos, Ūkio, Vidaus reikalų ministerijas. Pasak jo, pirmadienį turėtų paaiškėti ir kam atiteks Susisiekimo ir Žemės ūkio ministerijos. LSDP nepretenduoja į Energetikos ministeriją.

V.Uspaskicho nebus Vyriausybėje ir Seime

Kodėl neklauso Grybauskaitės ir toliau veda derybas su Darbo partija? „Mes esame demokratinė valstybė ir parlamentinė. Mes negalime nuvilti savo rinkėjų ir tikrai šitą valdančiąją daugumą formuosim. Manau, kad mums suformavus šitą daugumą Seime, tiek Vyriausybę jis sėkmingai dirbs žmonių naudai", - TV3 laidoje sakė A.Butkevičius.

Jis dar kartą patvirtino, kad Vyriausybėje Darbo partijos vedlio Viktoro Uspaskicho nebus, o ar jis taps Seimo nariu ir atsisakys Europos Parlamento mandato, siūlė klausti jo, bet paskui išsitarė, kad yra sutarimas, jog V. Uspaskicho nebus ir Seime.

Taip pat teisiamas „darbietis“ Vytautas Gapšys, socialdemokratų nuomone, neturi patekti nei į Vyriausybę, nei į Seimo valdybą.