„Gyvuliai tik išeina iš tvarto, atsigeria vandens ir eina atgal į tvartą. Aplink visur – vanduo. Tai tarsi Venecija, kur viskas pasiekiama tik baidarių ir kanojų pagalba“, – Delfi sakė „Vinetu kaimas“ vadovas Mindaugas Timinskas.

Anot jo, nepadeda net ir specialiai dėl galimų potvynių supiltas maždaug pusantro metrų pylimas.

„Vanduo jau vietomis veržiasi per pylimo viršūnę. Net su baidarėmis plukdėme smėlio maišus, kad atstatytume paplautą pylimą, bet nepadeda. Vanduo vis vien semia mūsų turtą. Vandens lygis vietomis pakilęs daugiau nei 1,5 metro“, – teigė M. Timinskas.

„Seniai bematėme tokį potvynį. Gal kokį dešimtmetį nieko panašaus nebuvo. Gamta iškrėtė pokštą, bet juk su gamta nepakovosi, tenka prisitaikyti“, – bandė save raminti „Vinetu kaimas“ vadovas.

Jis teigė, kad tai – tarsi neplanuotos atostogos su rūpesčiais.

„Turėjome šiomis dienomis suplanavę renginių: ir gimtadienį, ir indėniškų būgnų gamybos renginį, bet tai teko atšaukti. Gali būti, kad bent savaitę, o gal ir dvi negalėsime organizuoti čia jokių renginių“, – sakė direktorius.

Anot jo, kol kas, kol vandens lygis nėra atslūgęs ir net gali kilti, finansinius nuostolius skaičiuoti sunku, tačiau viliasi, kad ši gamtos stichija inventoriaus ir poilsinių pernelyg nesugadins ir daugiau finansinių nuostolių, išskyrus atšauktus renginius ir įdėtą darbą, nepridarys.

„Indėnų palapines šaltuoju sezonu išrenkame, palikome tik tris pylimo viduje, kur vanduo pernelyg netyvuliuoja ir nedrasko palapinių. Pavėsinės jau apsemtos vandeniu, tačiau baldus pakėlėme į viršų, prisitvirtinome, tikimės, kad mediena atlaikys“, – situaciją apibūdino M. Timinskas.

Vinetu kaime yra organizuojamos įvairios meditacijos, praktiniai mokymai, stovyklos, žmonės yra kviečiami patirti įvairiausių potyrių, kad išeiti iš komforto zonos, tad Vinetu kaimo vadovas juokavo, kad patiems dėl tokio potvynio šįkart tenka išeiti iš komforto zonos.

„Gamta pokštauja, bet mes tikimės, kad su šiais pokštais susitvarkysime“, – šyptelėjo M. Timinskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)