Jis taip pat pabrėžia, kad dabar Ukraina yra puolama keturiomis kryptimis.

„Separatistai tampa pakankamai rimta karinė jėga, ginkluota tos karinės technikos, kuri nuolat juda per sieną, taip pat ten yra Rusijos armijos kontraktininkai, kazokai, čečėnai – visi žmonės, labai gerai valdantys ginklą. Neatsitiktinai, kai sustiprėjo Donecko ir Luhansko grupuotės, jos nusprendė susijungti ir kirsti smūgius net keturiomis kryptimis“, - laidoje „Aktualioji valanda“ sakė A. Medalinskas.

Pasak politologo, Ukrainą norima pastatyti į tokią padėtį, kur ji būtų praradusi dar didesnę teritorijos dalį, nes separatistai kalba, jog jie nori visos Donecko ir Luhansko srities, ir tada Ukrainai bus pasiūlyta kalbėti Minske. Tad A. Medalinskas pabrėžia, kad dabar didžiausias iššūkis Ukrainai – atsilaikyti.

Jis taip pat pažymi, kad esama pranešimų, jog net Europos Sąjungos sankcijų klausimas gali būti svarstomas ne anksčiau vasario mėnesio.

„Tad po savaitės ar 10 dienų, kai jau bus tas naujas sankcijų svarstymo klausimas vasario mėnesį, jau bus aiškūs rezultatai – ar Ukrainos kariuomenė atsilaikė prieš separatistų puolimą, dabar vykstantį keturiomis kryptimis, nors Debaltsevas, aišku, yra pagrindinis, kur nori padaryti apsuptį, ar vis dėlto Ukraina turėjo atsitraukti, ir tada būtų aišku, kad Minsko susitarimas negalioja, nes jau pasikeitė jo geografija ir tokiu atveju sąlygos Ukrainai santykyje su Rusija ir rytų Ukraina gali būti dar sunkesnės, ir Rusija gali pradėti diktuoti“, - kalbėjo politologas.

A. Medalinsko teigimu, dabar Ukraina palikta pati atsilaikyti ir galima jai tik palinkėti sėkmės, kad taip ir įvyktų, kad tai, kuo tiki Rusija ir separatistai, neįvyktų.

Visą laidos „Aktualioji valanda“ įrašą klausykite čia.