Nors vasaros sezonas jau eina į pabaigą, poilsiautojų Palangoje netrūksta. Sekmadienio popietę J. Basanavičiaus gatvė buvo sausakimša, dar daugiau žmonių buvo galima išvysti ant Palangos tilto bei šalia jūros. Daugelis kalbintų žmonių Palangoje apsilanko tik kartą per metus, tad per tą laiką stengiasi nuveikti kuo daugiau.

Aplankyti Palangą – tradicija

Dešimt metų Čikagoje gyvenanti pora Laima ir Andrius į Lietuvą atvyksta kartą per du-tris metus. Per tą laiką apsilankyti Palangoje jiems – nelaužoma tradicija.

„Dažniau atvažiuoti nėra galimybių. Kažkodėl traukia. Mus mažus veždavo tėvai, dabar atvažiuojame patys. Ir smulkmenėlių galima nusipirkti, ir žmonės draugiški, gražu viskas. Šaligatviai suremontuoti, maistas greitas ir skanus. Tikrai geriau nei prieš tris metus, kada čia paskutinį kartą buvome. Atvažiavę daugiausiai laiko praleidžiame prie jūros. Koncertai ne taip domina ir į Čikagą atvažiuoja tie patys atlikėjai“, - vienas per kitą pasakojo Laima ir Andrius

Anot Laimos, jai Palangoje labiausiai patinka ne gintaras, o lininiai ir drobiniai drabužiai. Jų moteris įsigijo ne tik sau, bet kaip lauktuves veš ir draugams.

„Bent kartą per vasarą būtinai atvažiuojame. Vis tiek Palanga yra Palanga, kaip vasara be jos. Atostogos baigiasi, norime tiesiog papramogauti, pasivaikščioti. Aplankome kavines, buvome prie jūros. Vasarą važiuojame tik į kaimą ir į Palangą“, - pasakojo Zita iš Klaipėdos pirmą kartą šiemet apsilankiusi Palangoje.

„Palangoje linksmiausia, daugiau pramogų. Dieną būname prie jūros, vakare į klubus. Čia daugiausia veiklos. Gal žmonėms, kurie yra pagyvenę ir geriau kokioje Nidoje, bet mums nelabai. Nesubrendome iki to“, - šyptelėjo draugės iš Kaišiadorių Veta ir Ugnė.

Trūksta daugiau pramogų

„Tokios tikrai galimybės šią vasarą. Buvome ir Šventojoje, bet čia daugiau veiklos. Anksčiau važiuodavome su tėvais, dabar pirmus metus kartu. Čia daug pramogų. Nors man tai čia tas pats per tą patį kaip ir kasmet. Nieko naujo, bet atvažiuoti vis tiek traukia“, - patikino Ieva iš Marijampolės.

Jos draugas Linas pridūrė: „Šiemet neturėjome pasirinkimo, buvo labai įtempta vasara, reikėjo pabėgti greitai, tai ir pasirinkome Palangą. Čia nieko neveikiame: jūra, kavinės, namai. Jei bus galimybės, kitąmet tikrai nežadame važiuoti į Palangą.“

Savaitę Palangoje buvę pripažino, kad joje smagiausia tik tada, kai geras oras. Kitu metu, jiems trūksta pramogų.

Žada atvažiuoti ir kitąmet

„Palanga vienintelis rimtesnis kurortas Lietuvoje. Jūra yra, ko dar reikia? Labai daug ką lemia ir įžymioji J.Basanavičiaus gatvė. Šiemet matome, kad daugiau įvairesnių parduotuvėlių, renovuojami pastatai, šalia jų stoti istoriniai vietų aprašymai. Idealioms atostogoms to ir užtenka: jūra, koncertai, vafliai, mylimas žmogus“, - kodėl lankosi Palangoje, o ne kituose kurortiniuose miestuose pasakojo Tomas iš Mažeikių ir Dovilė iš Radviliškio. Jie patikino, kad į Palangą tikrai atvažiuos ir kitąmet.

„Norint pažinčių ar naujų potyrių čia tikrai verta atvažiuoti“, - apibendrino Dovilė.

Pirmą kartą Palangoje apsilenkę vilniečiai Marija ir Edgaras paklausti, kokį įspūdį jiems paliko Palanga pripažino, kad čia jiems labai patiko.

„Sugalvojome netikėtai. Sutarėme, kad norime prie jūros. Kur? Į Palangą! Mes čia tik dvi dienos, bet jau apėjome visus restoranus net kebabines, buvome ir klubuose, prie jūros deginomės, tik vanduo šaltas, todėl nesimaudėme. Čia dar tikrai sugrįšime ir net ne kitąmet, o gal dar šiemet“, - patikino pora.

Paklaustas, kodėl jo manymu Palanga kasmet sulaukia tiek daug poilsiautojų Edgaras pajuokavo, kad dėl visko kalti J. Basanavičiaus pažibomis tapę egzotiniai gyvūnai.

„Mačiau čia tokį vieną didelį pitoną ir papūgą. Manau, kad žmonės dėl jų čia atvažiuoja“, - juokdamasis sakė Edgaras.

„Atostogaujam, nes pigu. Čia yra labai gražių merginų, vakar turėjome tris mergvakarius, deginomės, maudėmės, valgėme, gėrėme. Čia verta važiuoti tik trim dienom, jei važiuoti savaitei, tai atsibos. Traukia naktinis gyvenimas, klubai, čia yra Lietuvos Las Vegas“, - pasakojo draugų kompanija iš Vilniaus ir pažadėjo į Palangą sugrįžti ir kitąmet.