Diena šalyje bus debesuota su retais pragiedruliais, daugiau jų teks pietrytinei šalies pusei. Įdienojus nuo pajūrio į krašto gilumą pajudės sniego debesų juosta, todėl daug kur, ypač vakariniuose ir šiauriniuose rajonuose, pasnigs. Vietomis pustys, Žemaitijoje kai kur kils pūga.

Vietomis bus slidu dėl plikledžio ar suvažinėto sniego – pasisaugokime. Pūs smarkokas pietvakarių vėjas, arčiau jūros jo gūsiai sieks 15–20 m/s. Aukščiausia temperatūra šiandien sieks 0–5 laipsnius šalčio, pajūryje bus iki 2 laipsnių šilumos.

Šeštadienį iš vakarų į mūsų kraštą atkeliaus naujas nedidelis ciklonas. Tiek naktį, tiek dieną jis daugelyje vietovių pažers sniego, pajūryje gali kristi ir šlapdriba. Naktį vakariniuose, dieną pietiniuose rajonuose vietomis snigs smarkiai, pustys. Vėjas naktį pūs iš pietvakarių, pietų, bus vidutinio stiprumo, tik pajūryje gūsiai sieks 15 ar 16 m/s.

Dieną, ciklonui slenkant per mūsų šalį, vėjas pamažu suksis iš šiaurės, šiaurės vakarų, išliks vidutinio stiprumo. Oras iš vakaro atšals iki 7–12, pajūryje iki 2–4 laipsnių šalčio, o po vidurnakčio pamažu ims šilti. Dieną temperatūra svyruos nuo 4 laipsnių šalčio rytiniuose rajonuose iki 1 laipsnio šilumos pajūryje.

Sekmadienį Lietuva trumpam pateks į nedidelę aukštesnio slėgio sritį. Bus šviesiau, pasnyguriuos tik vietomis ir visai nedaug. Vėjas naktį bus besikeičiančios krypties, vidutinio stiprumo, dieną pasisuks iš pietvakarių, pietų, sustiprės iki smarkoko, pajūryje gūsiai sieks 15–17 m/s. Temperatūra ramesnę naktį vėl nukris iki 6–11, vietomis pragiedrėjus iki 12–15 laipsnių šalčio, dieną numatomas lengvas 0–5 laipsnių šaltukas, o pajūryje bus 1–3 laipsniai šilumos.

Ateinančios savaitės pradžioje naujas didžiulis Atlanto ciklonas į mūsų kraštą atneš atodrėkį. Sniegą pakeis šlapdriba ir lietus. Orai bus niūrūs ir vėjuoti, pajūryje tikėtina audra.