Tokiu perspėjimu antradienio ryte pasidalijo Klaipėdos gelbėtojai.

„Dėl ekologinės nelaimės Liepojoje, kuomet į jūrą išsiliejo didelis kiekis teršalų, REKOMENDUOJAME susilaikyti nuo maudynių Baltijos jūroje! Šiuo metu paimti mėginiai vandens kokybei nustatyti, gavę rezultatus, nedelsdami informuosime!“ – įspėja gelbėtojai.

Sekmadienį iš Liepojos nuotekų valyklos į Baltijos jūrą išsiliejus teršalams, Lietuvos pajūriui grėsmė dėl to nenumatoma, teigė Aplinkos apsaugos agentūros (AAA) vadovė Milda Račienė.

„Įvertinę vyraujančius vėjus Baltijos jūroje ir meteorologines sąlygas, kurios buvo praeitą savaitę, numatomos šią savaitę, tikrai galime patikinti, kad taršos Lietuvos pajūryje šiuo metu nėra. Įvertinus išsiliejusį nešvarų vandenį, kuris pateko iš Liepojos nuotekų valyklos į Baltijos jūrą, grėsmės Lietuvos pajūriui tikrai nenumatoma“, – antradienį LRT radijui sakė M. Račienė.

Ji teigė antradienį gavusi žinią iš Latvijos valstybinių institucijų, kad taršos šaltinis po nuotekų išsiliejimo iš Liepojos nuotekų gamyklos yra lokalizuotas, nuotekų tekėjimas į jūrą sustabdytas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)