Vyriausybei antradienį leidus krašto apsaugos institucijoms, taip pat apskritims, globos, švietimo įstaigoms, neskelbiant viešojo konkurso, įsigyti "Inkaro" produkcijos, krašto apsaugos institucijos ketina įsigyti "Inkaro" gaminamų sportinių batelių už 192 tūkst. litų.

Iš viso tokiu būdu "Inkaras" turėtų parduoti produkcijos už 550 tūkst. litų.

Kariuomenės vadovybė antradienį dar kartą pakartojo, kad sportinės avalynės įsigijimas kariuomenės planuose nėra prioritetinis, jį būtų galima realizuoti, jei Lietuvos kariuomenės finansavimas būtų šimtaprocentinis.

Šių metų krašto apsaugos biudžete buvo numatytos lėšos, reikalingos pirkti sportinę aprangą ir avalynę, kuri kariškiams priklauso pagal patvirtintas tarnybinės aprangos dėvėjimo normas. Tam būtų reikėję apie 500 tūkst. Lt.

Pasak kariuomenės vadovybės atstovės spaudai pranešimo, kadangi dabar krašto apsaugos sistema gauna tik 72 proc. biudžete numatytų lėšų, sportinės avalynės pirkimas buvo atidėtas ir jokių sutarčių nebuvo sudaroma.

Todėl Lietuvos kariuomenė perka specialią ir sportinę avalynę tikėdamasi, kad šių metų trečiajame ir ketvirtajame ketvirčiuose gynybos sistemos finansavimas pagerės.