Ketvirtadienio vakarą ant Tauro kalno skambant patriotinėms dainoms daugiausia susirinko pensinio amžiaus žmonės, buvo matyti "frontininkų", "murzininkų", Naujosios sąjungos, Lietuvos pagyvenusių žmonių asociacijos atstovų, patriotiškai nusiteikusio jaunimo - vadinamųjų "skustagalvių". Mitinguotojų palaikyti atėjo ir Seimo narys Saulius Stoma. Negausioje minioje matėsi plakatai su užrašais "Turėsime tiesos - turėsime ir duonos".

Piketuotojai pasisakė prieš pensijų mažinimą, aukštojo mokslo reformą, ragino įvesti tiesioginius savivaldybių tarybų narių bei merų rinkimus, jog ateityje ir Seimo nariai būtų renkami tiesiogiai, o ne pagal partinius sąrašus. Didelis dėmesys mitinge buvo skirtas spragoms šalies teisėsaugos sistemoje ir vadinamajai Kauno pedofilijos istorijai. Tarp renginio dalyvių buvo matyti ir Drąsiaus Kedžio teta Birutė Stepankavičienė. TAF siūlo įsteigti ypatingo prokuroro instituciją, kuriai būtų pavestos tirti rezonansinės bylos.

Nors renginys buvo skirtas socialinėms problemoms, tačiau jame ypač proteguoti steigiamo "Tautos ateities forumo" tikslai ir siekiai, žmonės raginti stoti į šią organizaciją. Šiuo metu TAF yra arti 1000 narių.

TAF iniciatyvinės grupės koordinatorius, buvęs parlamentaras Algimantas Matulevičius apgailestavo, kad dėl lietaus į renginį susirinko nedaug žmonių.

"Paimkite pensininkus, visą ekonominę situaciją. Taigi tai ne vien krizinės problemos, ne vien tiktai pensininkų sąskaita jas reikia spręsti. Yra daug problemų sprendimo būdų ir esame paruošę programą, ką galime daryti. Mes nenorime nueiti vien tiktai patys į valdžią, bet norime, kad žmonės į valdžią deleguotų tuos žmones, kurie ten gali dirbti, o ne vogti. Turime modelį, programą, po mėnesio darysime suvažiavimą, todėl šitas mitingas ir vyksta šiandieną. Mes išeiname "į žmones", pas žmones, ir tai yra tik pradžia. Lietuva turėtų išsijudinti, nes kitaip jinai baigia išsivaikščioti", - komentavo A. Matulevičius ir sakė, jog TAF sieks būti panašus į Sąjūdį, panaikins sovietines privilegijas.

"Baikime šitą 20 metų užsitęsusį eksperimentą su Lietuva ir baikime kaltinti Rusiją, kuri seniai jau čia nebevaldo, o mes patys "durnai" elgiamės", - pridūrė jis.

Mitingui leidimą išdavusi Vilniaus miesto valdžia jame leido susirinkti iki 1 tūkst. žmonių.