Lietuvos medikų profesinės sąjungos pirmininkė Albina Kavaliauskaitė DELFI sakė, kad Sausio 13-ąją – Laisvės gynėjų dieną ir vėliavos pakėlimo ceremonijos laiką protestui pasirinko specialiai, nes tikėjosi atkreipti daugiau dėmesio. Į piketą susirinko daugiausiai greitosios pagalbos medikai, kurie dirbo ir per kruvinuosius 1991-ųjų sausio įvykius.

„Mes ne piketuojame, o minime šią dieną. Mes buvome gynėjai, gelbėtojai, mūsų chalatai buvo sutepti aukų krauju. Jausdami pareigą įprasminti tą kraują, mes atėjome pasakyti valdžiai, kad nenorime vergauti. Kasdien mes vis labiau pasijaučiame valdžios verslo objektu. Valdžia turi tarnauti žmonėms, rūpintis valstybę gynusiais piliečiais. Deja tas valdžios rūpestis dažnai pasireiškia tik užlipimu ant pjedestalo ir pasižiūrėjimu į tautą, bet nueinama atsukus nugarą“, - skundėsi A.Kavaliauskaitė.

Medikai skundėsi valdžios sprendimais neatlyginti tinkamai medikams už darbą, kas skatina gydytojų emigraciją ir stoką, o pacientus apkrauti papildomais mokesčiais. „Kalbama, kaip dar labiau pacientus apiplėšti, įvesti priemokas“, - pavyzdį pateikė profsąjungos vadovė, kuri buvo atleista iš pareigų Vilniaus Karoliniškių poliklinikoje. Moteris bylinėjasi ir skundžiasi, kad darbo neteko dėl kovos už medikų teises vadovaujant profsąjungai.

Piketas vyko be specialaus leidimo, nes jo nereikia protestui, kuriame dalyvauja ne daugiau kaip devyni asmenys.

Lietuvos medikų protestą remia ir dar penkios kitos profsąjungos - Lietuvos pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimu, Švietimo darbuotojų, Jungtine, Lietuvos kultūros darbuotojų, Lietuvos Respublikos ikiteisminio tyrimo įstaigų profesinėmis sąjungomis - parašė kreipimąsi į aukščiausius valstybės vadovus, teismų pirmininkus, generalinį prokurorą, kuriame išdėstė savo nuogąstavimus dėl žmonių teisių ir laisvių varžymo.