Panevėžyje apie 18 val. prasidėjo liūtis, kurią paįvairino griaudėjanti perkūnija. Gausiai pilantis lietus nespėjo gatvėse subėgti į kanalizacijos šulinėlius, todėl kai kuriose miesto vietose jau matyti balų neįveikusių ir užgesusių automobilių, pranešė lrytas.lt.

Maždaug 10 tokių nelaimėlių liko stovėti užgesę vandenyje S. Kerbedžio gatvėje, netoli žiedo.

Apie stiprų vėją pranešama ir iš kitų miestų. Anykščiuose vėjo gūsiai siekė iki 23 m/s, Kaune taip pat stiprus vėjas laužė medžius, patvino kai kurios gatvės.

Trečiadienio vakarą rytinėje Lietuvos dalyje pūtęs stiprus vėjas vartė medžius, laužė jų šakas, o Širvintų rajone esančiame Lapelių kaime 12 namų nuplėšė šiferio stogus bei sugriovė vieną ūkinį pastatą, išvertė keletą medžių.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente BNS informavo, kad medžiai nuo vėjo nukentėjo Vilniuje, Kaune. Kaune vienas medis užgriuvo ant automobilio. Visagine medis užgriuvo ant dviejų automobilių. Anykščių rajono ugniagesiams buvo pranešta, kad nepravažiuojamas kelias Anykščiai–Kavarskas. Čia ugniagesiai pašalino 17 medžių nuo važiuojamosios kelios dalies.

Informacijos apie nuo vėjo ir smarkaus trečiadienio vakarą dalyje Lietuvos šniokštusio lietaus nukentėjusius žmonės ugniagesiai gelbėtojai negavo.

Sinoptikai šiomis dienomis prognozuoja permainingus orus. Trečiadienį prognozuota, kad gali smarkiai lyti ir kai kuriose šalies vietose prasidėti škvalas, jo metu vėjo greitis gali siekti nuo 15 iki 20 metrų per sekundę, kai kur net iki 25 metrų per sekundę. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas perspėja gyventojus būti atsargius ir primena, kaip elgtis esant pavojingoms meteorologinėms sąlygoms.