Avarijoje žuvo sutuoktinių medikų Žukų pora iš Kauno, kita kartu su jais važiavusi pora sunkiai sužalota.

Po avarijos patrulis buvo sulaikytas, alkoholio matuokliu jam nustatytas 1,16 promilės girtumas (kraujo tyrimo išvada dar negauta).

Kitą dieną prokuratūra kreipėsi į teismą prašydama įtariamąjį suimti 3 mėnesiams, bet teismas leido jį suimti tik 15 parų, iki kovo 1-osios.

Penktadienį teismas atmetė prokuratūros prašymą. Tad iki antradienio S. Šostakas turi būti paleistas į laisvę.

DELFI žiniomis, pagrindinis prokuratūras motyvas prašant suėmimo (šįsyk prašyta suėmimą pratęsti 2 mėnesiams) – įtarimas, kad lemtingąją naktį S. Šostakas važiavo ne vienas.

Keleivio vietoje rasta kraujo ir t.t. Įtariama, kad patrulis, tvirtinantis, jog važiavo vienas, galbūt dangsto kokį nors savo kolegą.

Jei paaiškėtų, jog kartu važiavo policininkas, jam grėstų baudžiamoji atsakomybė už sunkiai sužalotų žmonių palikimą be pagalbos. Be to, jei paaiškėtų, jog kartu važiavo pareigūnas, jam grėstų atsakomybė ir už tai, kad leido vairuoti neblaiviam.

Naujasis S. Šostako advokatas Valdas Bužinskas sakė nuogąstaujantis dėl sužalotosios Golubovų poros (Audronė Golubovienė – žuvusios Vidos Žukienės sesuo) būklės – ji vis blogėja.