„Stogas dar dega atvira ugnimi. Jeigu taip įsivaizduojate - katedra yra su dviem bokštais, tai pats vidurys dar dega. Gelbėtojams labai sunku ten prieiti”, - pasakojo Lina, kuri yra netoli gaisravietės.

Moteris pasakojo, kad mieste į gatves išėjo labai daug žmonių.

„Mieste - labai liūdna atmosfera, atrodo tarsi Prancūzijos simbolis degtų”, - pasakojo Lina.

Paryžiaus centre esančioje gotikinės Švč. Dievo Motinos katedros smailė nugriuvo per pirmadienio pavakarę kilusį didžiulį gaisrą, galbūt susijusį su šiame istoriniame statinyje vykdomais renovacijos darbais, pranešė pareigūnai ir žiniasklaida.

Vienas katedros atstovas sakė, kad gaisras įsiplieskė apie 18 val. 50 min. vietos (19 val. 50 min. Lietuvos) laiku.

Socialiniuose tinkluose anksčiau paskelbtose nuotraukose ir vaizdo įrašuose matyti liepsnos ir didžiuliai dūmų debesys, besiveržiantys iš milijonų žmonių kasmet aplankomos XIII amžiaus katedros stogo ir smailės.

Vėliau pastato smailė nugriuvo, paskelbė dienraštis „Le Monde“.

Paryžiaus merės pavaduotojas Emmanuelis Gregoire'as transliuotojui „BFM Paris“ sakė, kad smailė „susmuko vidun“, padarydama „milžiniškos žalos“. Pasak jo, darbininkai stengiasi „išgelbėti visus meno kūrinius, kuriuos galima išgelbėti“.

Kol kas neaišku, ar per šį incidentą nukentėjo žmonių.

Nelaimė įvyko Prancūzijai besiruošiant švęsti Velykas.

Pastaruoju metu katedroje buvo vykdomas 6 mln. eurų vertės smailės renovacijos projektas.

Vienas naujienų agentūros AP reporteris sakė matąs, kad katedros stogo galinę dalį, už navos, yra apėmusios liepsnos ir veržiasi gelsvai rudi dūmai.

Ugniagesių automobiliai buvo matomi dideliu greičiu važiuojantys link incidento vietos Senos upės saloje Prancūzijos sostinės širdyje.

Paryžiaus policijos „Twitter“ žinutėje gyventojai raginami vengti to rajono ir „atlaisvinti kelią gelbėtojų mašinoms“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (207)