Kaip rašo „Lietuvos žinios“, valdantieji sutinka, kad „darbietei“ trūksta ryžtingumo priimant sprendimus, tačiau dėl tokios nuodėmės jos keisti neketina. Prieš savaitę dėl savo veiklos ministrė sulaukė griežto Prezidentės Dalios Grybauskaitės žodžio, o antradienį Seime ją užgriuvo tikra kritikos lavina. Ministrė buvo pakviesta į susitikimą su Liberalų sąjūdžio (LS) frakcijos nariais. Jų nuomone, ministrė turėtų susiprasti ir atsistatydinti, kitaip jai gali būti rengiama interpeliacija. „Jeigu matysime, kad situacija nesikeičia, neatmesčiau, jog Seime bus surengtas balsavimas dėl pasitikėjimo ministre“, – dienraščiui tvirtino Liberalų Sąjūdžio frakcijos seniūnas Eligijus Masiulis.

Kritiškai A. Pabedinskienės darbą vertino Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto (SRDK) vicepirmininkas konservatorius Rimantas Jonas Dagys. Anot jo, SADM rengiami projektai nuolat vėluoja, be to, yra prastos kokybės. Jis neatmetė tikimybės, jog interpeliaciją palaikytų ir konservatoriai.

„Nematau jokio tikslo dabar, kai persiritome į antrą kadencijos pusę, keisti ministrus“, – sakė Seimo Pirmininkė, Darbo partijos lyderė Loreta Graužinienė. Pasak jos, bet kuriam naujam ministrui, kad ir kokios aukštos kvalifikacijos šis būtų, prireiktų nemažai laiko, kol perprastų sunkią Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) kuruojamą sritį. 

Praėjusią savaitę Prezidentė sukritikavo SADM už 1,5 mln. eurų užsakytą mokslinį tyrimą, kuriam rengti įdarbinta ir 14 pačios ministerijos darbuotojų. Šalies vadovės žodžiais, tai „valstybės pinigų plovimas“. Projekto finansavimą ėmėsi tikrinti Valstybės kontrolė. A. Pabedinskienei priekaištaujama ir dėl nevykstančios vaikų globos namų pertvarkos.