Jei tik būtų įmanoma daugelis, ko gero, rinktųsi kiek vėsesnius, bet saulėtesnius orus. Tačiau bent kol kas teks susitaikyti su lietuviško rudens peripetijomis.

Nors naktimis dažniau spustels šaltukas, visgi ir jis ilgai neužsibus. Lapkričio mėnesį vyraus svyruojanti temperatūra: šiltesnis, bet drėgnesnis oras pamainomis vis keisis su vėsesniu, bet saulėtesniu oru.

Tikėtina, jog didelių šalčio bangų kol kas dar nesulauksime. Didele šiluma taip pat nesilepinsime, bet ir nuo šalčio drebėti dar neteks.

Mėnesio pradžioje bus ir vėsesnių, ir šiltesnių dienų: temperatūra dienomis svyruos tarp 2–5 laipsnių. Lapkričiui įpusėjus termometrų stulpeliai gali šoktelėti ir iki 7–9 laipsnių, o prie jūros dar aukščiau. Antroje mėnesio pusėje galime tikėtis jau kiek šaltesnių orų, kuomet ir dieną laikysis nedidelis minusas. Natūralu, artėsime prie žiemos. Tačiau tokia temperatūra ilgai neišsilaikys, kadangi net ir pirmasis žiemos mėnuo labiau primins rudenį nei tikrą žiemą.

Ar ilgai lauksime žiemos?

Pagal dabartines prognozes, panašu, kad žiemos pradžia bus ganėtinai švelni ir rami. Tačiau antroje jos pusėje atsidursime šalčio gniaužtuose – į šalį veršis atšiauresni orai. Tačiau ir tai neturėtų labai stebinti, nes jau kuris laikas, kaip mūsų žiemų scenarijus ganėtinai panašus: tarp vidutiniškai šaltų dienų įsiterpia viena kita itin speiguota savaitė.

Antroje žiemos pusėje taip pat tikėtinas ir gausus sniegas. Tačiau gali būti, kad šis sniego apklotas ilgai neužsibus. Gerai tai, kad bent jau kurį laiką bus galima pasimėgauti žiemišku peizažu.
Mėnesio orų prognozė paruošta remiantis
gismeteo.lt duomenimis.