„Žinoma palaikysime. Mes manome, kad jis tikrai tinkamas būti premjeru“, - apie tai, kad pritars A. Butkevičiaus kandidatūrai į premjerus, kalbėjo N. Venckienė.

N. Venckienė taip pat pareiškė, kad 7 narius turinti „Drąsos kelio“ frakcija bus „opozicija opozicijoje“. „Mes esame opozicijoje opozicija taip pat, mes esame kaip ir netikra opozicija, mes negalime sakyti, kad esame opozicijoje su konservatoriais“, - žurnalistams aiškino N. Venckienė.

N. Venckienė sakė nemananti, kad vėliau „Drąsos kelias“ galėtų prisijungti prie valdančiosios koalicijos, mat „Drąsos kelio“ frakcija „skirtinga“ ir „spalvinga“.

Darbo partijos bylą vadina „iš dalies politine“

N. Venckienė tikino su A. Butkevičiumi nekalbėjusi dėl jos neliečiamybės naikinimo Seime. N.Venckienė įtariama trukdymu antstolio veiklai, nepagarba teismui ir teismo sprendimo nevykdymu. Tapusi Seimo nare, N. Venckienė įgijo teisinį imunitetą, kurį panaikinti gali tik parlamentas.

Pasak N. Venckienės, frakcija nėra kalbėjusi, kaip balsuotų dėl Darbo partijos lyderio Viktoro Uspaskicho ir jo bendražygių teisinės neliečiamybės naikinimo.

„Aš esu teisininkė ir jeigu mes gyvename teisinėje valstybėje, tai kai gynėjams neleidžia pasiruošti baigiamosioms kalboms, situacija yra nenormali. Tai rodo, kad su ta byla kažkas ne taip ir aš manau, kad iš dalies tai yra politinė byla“, - apie tai, kad prieš pat rinkimus „darbiečiams“ kaltinimai buvo perkvalifikuoti į sunkesnius, kalbėjo N. Venckienė.

Pasak jos, normalioje teisinėje valstybėje tokių dalykų nebūna. „Aš iš esmės net nežinau kitos bylos, kurioje neleistų gynėjams pakeitus nusikalstamos veiklos kvalifikavimą pasiruošti. Mano vyras advokatas – jis sako, „aš pirmą kartą matau, kad neleistų pasiruošti“. Tai rodo, kad tai jau yra kažkas ne taip“, - teigė N. Venckienė.

Frakcijos seniūnė tikino su V. Uspaskichu kalbėjusi tik per pirmąjį Seimo posėdį.

„Matėte, jis buvo priėjęs, kalbėjome, sakiau, kad man nieko nereikia – man reikia vienintelio – kad pateiktų vaizdo įrašą ir pamatytume, kaip buvo įvykdytas teismo sprendimas. Nes visi kaltinimai man – kad gegužės 17-tą nevykdžiau teismo sprendimo, priešinausi antstoliui. Jokių ikiteisminio tyrimo veiksmų teisme nereikia – reikia vienintelio – peržiūrėti vaizdo įrašą“, - kalbėjo buvusi teisėja.

Parodyti mergaitės paėmimo vaizdo įrašą parlamentarė prašys dėl jos neliečiamybės naikinimo spręsiančios specialiosios Seimo komisijos.

DELFI primena, kad V. Uspaskichas yra pareiškęs, kad „darbiečiai“ tikriausiai palaikys N.Venckienę balsavime dėl neliečiamybės.