„Jeigu konservatorių lyderis išliks tas pats, tai jų partijai pasiekti nieko gero tuose rinkimuose greičiausiai nepavyks. Kalbant apie kitus, labai sunku pasakyti. Manau, kad bus tokia „mišrainė“, truputį to, ano. Aiškaus lyderio greičiausiai nebus. Jeigu kalbėsime apie socialdemokratus, aš netikiu, kad jie labai smarkiai išsiverš į priekį“, - pirmąją metų dieną laidoje „Savaitės komentarai“ apie artėjančius Seimo rinkimus sakė N. Šulija.

Anot jo, Lietuva drakono metais gyvens ramų gyvenimą ir naujų didelių sukrėtimų neturėtų būti, priešingai nei anglosaksiškajame pasaulyje.

„Lietuva bus panaši bendram katile, kur sriuba vis „kūdesnė“ ir „kūdesnė“ į tokį užutekį, kur santykinai ramu ir burbuliuoja toks savas provincijos gyvenimas. (...) Nauji „snorai“ arba naujos finansinės baisybės mums negresia, gyvensime įprastu režimu“, - kalbėjo astrologas, pažymėdamas, kad išorinės sąlygos bus nepalankios, o Europos Sąjungos horoskopas rodo, kad artimiausius 2,5-3 metus mes gyvensime griežtos finansinės diciplinos sąlygomis.

„Bet aš tikrai nemanau, kad laukia euro žlugimas, griūtis ar kažką panašaus“, - kalbėjo N. Šulija ir pridūrė, kad maždaug apie Jonines turėtų būti rimtų pokyčių anglosaksiškajame pasaulyje.

„Gegužės mėnesį bus pora saulės, mėnulio užtemimų, jie galėtų būti kaip sprigtas, kuris išjudina visą procesą. Todėl aš labai laukiu vasaros, pažiūrėti, kas bus. Manau, kad turėtų prasidėti labai rimti pokyčiai“, - į klausimą, ar tęsis nelaimių ruožas pasaulyje, sakė N. Šulija.

 Remiantis „Spinter“ lapkričio apklausos duomenimis, artimiausius Seimo rinkimus laimėtų šiuo metu opozicijoje dirbantys socialdemokratai ir Darbo partija. Paremti socialdemokratus lapkričio mėnesį buvo nusiteikę 15,8 proc. rinkėjų, Darbo partiją – 10,3 proc. Trečioje vietoje atsidurtų opoziciniai „tvarkiečiai“, už kuriuos norėtų balsuoti 9 proc. respondentų. Toliau rikiuojasi valdančioji Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, už kurią balsuotų 7,8 proc. apklaustų žmonių. Neseniai įkurta Vilniaus mero Artūro Zuoko sąjunga „Taip“ jau pelnytų 4,2 proc. respondentų palankumą, už valstiečius liaudininkus balsuotų 2,9 proc. rinkėjų, o liberalcentristus paremtų tik 1,6 proc. apklaustų žmonių.

Respondentų nuomone, premjero pareigoms geriausiai tinka konservatorė Seimo pirmininkė Irena Degutienė (16,6 proc.). Ši politikė potencialių premjerų sąraše pirmauja jau ne vienerius metus.
Antrasis sąraše – socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius, kuriam ministro pirmininko kėdę patikėtų 12,8 proc. rinkėjų.

Kiek mažiau žmonių premjero poste trokšta matyti Darbo partijos pirmininką, europarlamentarą Viktorą Uspaskichą, Lietuvoje teisiamą už apgaulingos partijos buhalterijos tvarkymo organizavimą. Jo kandidatūrai į premjerus pritartų 8,7 proc. gyventojų.

Vilniaus meras A. Zuokas savo gebėjimais, kurie tiktų Vyriausybės vadovui, įtikino 6,6 proc. žmonių, dabartinis premjeras Andrius Kubilius – 5,4 proc. Beje, dabartinio premjero populiarumas nežymiai per mėnesį sumažėjo.