ELTA primena, kad Teisingumo ministerijai radus trūkumų partijos „Neapmokestinamųjų pajamų didinimas“ steigimo dokumentuose, partija buvo iš naujo priversta rengti suvažiavimą ir dar iki rinkimų į Seimą bandyti steigtis iš naujo.

„Mes surengsime naują suvažiavimą ir atsižvelgsime į Teisingumo ministerijos nuomonę. (...) Kuriant politinę jėgą neturėti ambicijų dalyvauti politiniuose rinkimuose, turbūt, kaip tik neatitiktų pagrindinėms politinės partijos tikslų, kurie yra numatyti politinės partijos įstatyme. Juolab, kad steigėjų mes turime labai daug, beveik 2700, tiesiog suvažiavime buvo atstovaujama ne visiems, ir taip jau atsitiko, kad kai kuriuose duomenyse įsivėlė klaidelių, bet mes jas ištaisysime“, – trečiadienį Eltai sakė partijos steigėja Gema Imbrasienė.

Teisingumo ministerija, patikrinusi 2385 partijos steigiamajame suvažiavime dalyvavusių asmenų duomenis, išsiaiškino, kad nesutampa dalies asmenų vardai ir pavardės, neatitinka jų asmens kodai, dalis asmenų priklauso kitoms politinėms partijoms.

Steigėjų sąraše buvo nustatyti tik 1888 teisingi įrašai, o pagal Politinių partijų įstatymo reikalavimus mažiausiai 2000 asmenų gali įsteigti politinę partiją, buvo pažymima ministerijos pranešime spaudai.

Teisingumo ministerija taip pat kreipėsi į mokslininkus su prašymu pateikti savo nuomonę, ar viešasis juridinis asmuo savo pavadinime vartodamas žodžių junginį „Neapmokestinamųjų pajamų didinimas“ neklaidina visuomenės dėl savo veiklos tikslų ir jam teisės aktais suteikiamų teisių.

Su kompetentingų specialistų gauta išvada dėl steigiamos partijos pavadinimo steigėjai bus supažindinti gavus šią išvadą.