Savivaldybei ir mokesčių mokėtojams daug kainuoja vejų tvarkymas, šaligatvių remontas, kai ne vietoje statant transporto priemones niokojami želdynai ir laužomos šaligatvių plytelės. Žiemą ypač sunku būna valyti gatves, išvežti sniegą, kadangi neretai ne vietoje stovintys automobiliai užtveria kelią miestą aptarnaujančioms tarnyboms.

Pagal patvirtintus nuostatus, už priverstinį transporto priemonių nuvežimą bus renkama 35 litų vietinė rinkliava, kuri bus įskaičiuojama į priverstinio nuvežimo kainą. Nors dėl galutinės kainos bus susitarta tik patvirtinus konkurso priverstiniam nuvežimui vykdyti laimėtoją, jau dabar aišku, kad, remiantis tarybos sprendimu, mokestis už nuvežimą negalės viršyti 220 litų.

Už vietinės rinkliavos lėšas bus įrengiamos naujos saugumo gerinimo priemonės, remontuojamos bei prižiūrimos gatvės ir aikštės.

Sprendimą priverstinai nuvežti transporto priemonę galės priimti tik tam įgalioti policijos pareigūnai savo iniciatyva arba juridinių bei fizinių asmenų prašymu.

Remiantis nuostatais, transporto priemonė gali būti priverstinai nuvežama iš Vilniaus miesto viešųjų vietų - neapšviestų kelių ruožų, kai stovi tamsoje, arba, esant blogam matomumui, stovi be gabaritinių ar stovėjimo šviesų, be avarinės šviesos signalizacijos (avarinio sustojimo ženklo), iš tunelių, tiltų, viadukų, pėsčiųjų perėjų, geležinkelio pervažų bei kitų vietų, kur stovintis automobilis trukdo transporto ar pėsčiųjų eismui.