„Lietuva palaiko tokią formuluotę, kuri suteiktų labai aiškų statusą Ukrainai po to, kai karas pasibaigs, NATO požiūriu“, – žurnalistams sakė Lietuvos vadovas.

Pasak prezidento, NATO ambasadoriai Ukrainos klausimą svarstys šeštadienį.

„Ukrainos dalis bus pradėta svarstyti rytoj. Be jokios abejonės mūsų ambasadorius yra instruktuotas kautis labai aktyviai“, – penktadienį sakė G. Nausėda.

Prezidentas tikisi, kad Vilniuje daug valstybių pateiks dar didesnius paramos Ukrainai paketus.

„Manau, kad mes tikrai išspręsime tuos klausimus taip, kad Ukraina gautų aiškų signalą, kad mes šį kartą neapsiribosime vien tik tai deklaracijomis, bet tikrai parodysime kelią kaip Ukrainai pamažu artėti prie NATO“, – teigė šalies vadovas.

ELTA primena, kad pirmą kartą Lietuvoje rengiamas NATO viršūnių susitikimas vyks liepos 11–12 dienomis Vilniuje. Tai bus didžiausias renginys Lietuvos istorijoje, kuriame tikimasi 40–50 užsienio valstybių delegacijų (iki 3000 svečių) bei maždaug 2000 nevyriausybinių organizacijų ir tarptautinės žiniasklaidos atstovų.

Skelbiama, kad viršūnių susitikimo darbotvarkėje pagrindinis dėmesys bus skirtas Aljanso kolektyvinės gynybos ir atgrasymo stiprinimui bei paramos Ukrainai didinimui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją